Oamenii de stiinta au vesti bune pentru barbati

Articol trimis de Daniel

Oamenii de stiinta au vesti bune pentru barbatii cu ”burta de bere”. Potrivit unui nou studiu, tricourile inscriptionate cu o litera ”T” de dimensiuni mari ii face pe barbati sa para mai atragatori pentru femei.

Psihologul Andrew Dunn de la Universitatea Nottingham a fotografiat cinci barbati si apoi a realizat copii ale fiecarei fotografii cu mici modificari. Pe unele tricouri, Dunn a desenat o litera „T” de diferite dimensiuni, pe altele a desenat o litera „T” inversata, iar tricourile din ultimul grup au fost lasate fara nicio inscriptie. De asemenea, Dunn a variat latimea literei „T” pe tricouri — uneori bara orizontala era mai lunga decat cea verticala, alteori era mai scurta.

Dupa aceea, Dunn a mascat fata barbatilor din fiecare poza si a selectat aleatoriu un grup de femei si le-a cerut sa clasifice gradul de atractie, sanatatea si inteligenta barbatilor bazandu-se doar pe imaginile ce le infatisau trupul.

Rezultatele arata ca femeile clasificau in mod constant barbatii cu tricouri ce infatisau litera „T” in picioare ca fiind mai sanatosi si mai atragatori decat ceilalti barbati, acest lucru fiind valabil chiar si atunci cand comparau acelasi barbat ce purta doua tricouri diferite.

Etichetat cu:
Postat în Moda si Frumusete

Lasă un răspuns