Operatiunea de curatare de praf a unui laptop intr-un service!

Articol trimis de Alexandru Razvan

Din pacate, spre deosebire de un calculator desktop, un laptop nu este atat de usor de desfacut si de curatat de prag. Cu toate acestea, exista in continuare cativa pasi pe care un utilizator final ii poate uramari pentru a curata singur laptopul.

Inainte de a curata laptopul de praf, va sugeram sa-l opriti si sa-l scoateti din priza. De asemenea, pentru ca o sa curatati laptopul, este indicat sa scoateti si bateria.

Curatarea exterioara poate ajuta la mentinerea laptopului ca nou. Exteriorul se poate curata cu o carpa de bumbac usor umezita cu apa. Nu se recomanda sa utilizati pentru curatarea carcasei de laptop detergenti de uz casnic. Cu toate acestea, daca exista pete ce se nu pot indeparta usor, puteti utiliza alcool pentru dizolvare.

In cazul in care s-a acumulat praf, mizerie, par sau alte substante in gurile de aerisire si in ventilatoare, acesea pot impiedica fluxul de aer corespunzator. In final laptopul se va supraincalzi si se poate reporni singur.

Verificati care sunt caile de aerisire si ventilatoarele laptopului. Acestea se afla de obicei pe spate sau in partea de jos a laptopului. Praful, murdaria, parul si alte substante se pot elimina aproape intotdeauna cu ajutorul unui tampon de bumbac sau cu aer comprimat. Operatiunea de curatare laptop de praf intr-un service se face intr-un centru specializat de reparatii, niciodata acasa.

Atentie: daca utilizati aer comprimat pentru a curata gurile de aerisire care au ventilatoare, trebuie sa verificati sa nu suflati prea mult aer, caci acesta poate determina rotirea ventilatoarelor mai rapida, lucru ce duce usor la deterioarea si chiar distrugerea totala a ventilatorului.

Iata deci ca operatiunea de curatare laptop de praf nu este atat de usoara. De fapt, este o activitate destul de solicitanta. De aceea, este recomandat sa apelati la specialisti, de exemplu am gasit onlaptop.ro pentru a fi sigur ca laptopul va fi intr-adevar foarte bine curatat.

Curatarea interiorului unui laptop poate fi o sarcina cu adevarat dificila. Cu toate acestea, in unele cazuri, poate fi necesara din cauza acumularii de praf si de murdarie excesiva in laptop, cum ar fi mai exact pe radiator.

Dezasamblarea unui laptop este mult mai complicata decat ar putea parea la o prima vedere. Pentru ca vorbim de forme mici, este mult mai dificil de desfacut. Apoi fiecare laptop, model si brand se poate deschide intr-un mod anume. Daca dupa ce at incercat sa va curatati singur laptopul de praf, insa observati in continuare aceleasi simptome, cel mai probabil trebuie sa va adresati unui service specializat pentru o curatare profesionista.[code][/code]

Etichetat cu: , ,
Postat în IT Calculatoare

Lasă un răspuns