Permisul poate fi al tau foarte usor

Articol trimis de Gigi Toader

Pentru foarte multa lume, examenul de obtinere a permisului auto poate fi mai importanta decat orice alt examen pe care l-au dat in viata lor. Acest examen mai este perceput de catre unii si ca un examen ce face trecerea de la adolescenta la maturitate, dar asta este insa conditionata de modul si de comportamentul viitorilor soferi in trafic. Ceea ce este insa un examen auto este un examen care poate fi sustinut de fiecare persoana la orice varsta si presupune parcurgerea unui curs teoretic, dar si a unui curs practic care se finalizeaza cu un examen teoretic si unul practic.

Chiar daca, pentru cei mai multi, partea de examen teoretic cauzeaza cele mai multe probleme, exista si persoane care reusesc sa depaseasca acest moment din prima incercare chiar si fara a invata pe de rost intregul cod rutier. Daca vreti sa fiti si voi in aceasi categorie, poate nu ar strica sa acordati o atentie deosebita unor aspecte mai importante care va pot ajuta. Primul dintre aceste aspecte este legat de faptul ca trebuie sa fiti atenti sau mai atenti la cele mai importante reguli de circulatie si sa intrebati ori de cate ori aveti vreo nelamurire. Altfel spus, nu lasati totul in seama instructorului, ci fiti si voi interesati si cautati sa invatati ceea ce poate fi mai important in teorie, dar si ceea ce poate face masina de scoala.

Un alt element important care va poate ajuta in obtinerea permisului fara probleme poate fi legat de parcursul pe care il aveti pe perioada scolarizarii. Acest element se refera la faptul ca trebuie sa aveti un parcurs ascendent, iar daca in etapa de condus nu credeti ca stapaniti anumite elemente, discutati cu instructorul. Puteti chiar sa stabiliti cu acesta o aprofundare a unor elemente care vi se pot parea mai dificile sau care nu reusiti sa le faceti sau nu sunteti siguri pe ele.

In ceea ce priveste influenta, exista si cele negative asupra celor care dau examenul pentru permis. Aceasta influenta poate fi atat din perspectiva apropierii acestui examen, dar si din partea celor apropiati voua care nu se mai opresc din sfaturi despre condus, din amintiri despre cand au dat ei sau de ce planuri au facut dupa ce au luat permisul. Cel mai bine in acest sens este sa ascultati indicatiile instructorului si pe cele ale regulamentului pentru ca exact de aceste lucruri va veti lovi si la examen.

Ceea ce conteaza insa pentru a reusi sa luati examenul, atat cel teoretic prin chestionare auto categoria b, cat si cel practic, este legat de solicitarea de lamuriri, iar pentru partea practica sa incercati sa realizati tot ceea ce va poate fi impus sa realizati in timpul examenului. Una dintre aceste activitati poate fi chiar si cea de a conduce in conditii de vizibilitate redusa, dar asta nu trebuie sa va sperie, trebuie doar sa aveti incredere.

Etichetat cu: ,
Postat în Auto Moto

Lasă un răspuns