Plasa sudata – informatii si sfaturi utile

Articol trimis de Mesteru Manole

Informatii despre plasa sudata

Plasa sudata este un material de constructii pe care il gasiti online in categoria materialelor metalurgice. Acest material are o forma particulara si este folosit in proiectele in care este necesara armarea betonului din cadrul suprafetelor ce au nevoie de o rezistenta ridicata.

Astfel, specialistii in constructii recomanda ca plasa sudata sa fie folosita, mai ales, pentru armarea suprafetelor plane si curbe ce sunt supuse la presiuni constante si ridicate, deoarece acest material contribuie din plin la cresterea rezistentei si durabilitatii suprafetelor respective.

Plasa sudata este practic o legatura care contribuie din plin la cresterea rezistentei proiectului respectiv. De asemenea, acest material este utilizat nu doar pentru realizarea unor constructii noi, ci si pentru consolidarea celor vechi sau celor care au nevoie. Astfel, in mod evident acest material este cam cea mai buna solutie disponibila pe piata pentru sporirea rezistentei suprafetelor betonate.

Plasa sudata este realizata din fire de otel

Plasa sudata este un material compus din fire de otel ce formeaza o serie de ochiuri ce au o forma patrata si dimensiuni egale. „Patratele” sunt realizate prin sudarea firelor de otel in zonele in care acestea se intersecteaza intre ele. Datorita materiei prime acest material are o foarte buna rezistenta la tractiune si alungire.

Cum se utilizeaza plasa sudata?

Dupa cum mentionam anterior, plasa sudata se utilizeaza in cadrul proiectelor pentru sporirea rezistentelor suprafetelor, fie prinsa direct pe suprafata ce urmeaza a fi armata, utilizand niste dibluri speciale ce sunt introduse in structura suprafetei respective, fie se departeaza de aceasta utilizand niste distantieri din plastic, iar in spatiul ramas liber se va introduce un strat de beton.

Cum se transporta?

Cea mai importanta recomandare legata de transportului acestui material tine de deformarea acestuia. Este important ca plasa sudata sa nu se deformeze deloc pe perioada transportului pentru ca altfel aceasta nu va mai putea fi utilizata. Pentru ca respecta aceasta recomandare trebuie ca plasa sudata sa fie asezata cu mare grija in masina de transport in pozitie orizontala, urmand ca apoi aceasta sa fie descarcata in cadrul proiectului cu aceeasi grija.

Cum se depoziteaza?

Legat de depozitarea acestui material, pana cand aceasta va fi utilizata in cadrul proiectului respectiv, plasa sudata trebuie depozitata respectand cateva reguli simple. Astfel, acest material trebuie depozitat intotdeauna in pozitie orizontala pentru a fi evitata deformarea si implicit faptul ca nu va mai putea fi utilizata. Asezarea in pozitie verticala este acceptata doar cand aceasta este sigura solutie.

Mai mult decat atat, plasa sudata nu trebuie sub nicio forma sa fie depozitata direct pe pamant pentru a se evita coroziunea si evident stricarea acestui material. Astfel, este specialistii recomanda ca depozitarea acesteia sa se faca pe paleti de lemn sau macar pe o suprafata cimentata.

Etichetat cu:
Postat în Constructii

Lasă un răspuns