Pret ieftin

Pret ieftin

Ce facem de fapt atunci cand alegem un pret? Cum facem diferenta intre pret, calitate si respectiv importanta acestora?
Ni se intampla de cate ori mergem la cumparaturi, indiferent de ceea ce dorim sa achizitionam. Fie alimente, produse de menaj, incaltaminte sau imbracaminte. Vom avea tot timpul de ales.
Doua produse asemanatoare sau chiar identice cu ambalajul diferit, marca diferita si bineinteles cu pretul care tot timpul difera.
Cei mai multi intre noi, intindem mana dupa produsul cu pretul cel mai ieftin si inchidem ochii la altele ce ne pot oferi o calitate mai buna. Ce este mai ieftin nu este niciodata mai bun. Problema intervine atunci cand avem pretentii sau asteptari prea mari de la ceva ce este aproape de unica folosinta.
Intrebarile cele mai des intalnite sunt : “Oare cat rezista?”, “De ce s-a stricat asa repede?”, “ Ce s-a intamplat, ca nu i-am facut nimic?”. Sunt cateva curiozitati ale fiecarui cumparator. Indiferent de ceea ce cumpara si la ce pret. Pana la urma dificil este atunci cand apar raspunsurile si mai apoi dezamagirile.
Intradevar si magazinele sunt pline de oferte ce ne iau ochii. Reduceri mari, reclame convingatoare si consecvente, ba chiar posibilitatea de a plati 2 produse dar sa plecam cu 3. Toate aceste lucruri nu fac decat sa ne induca faptul ca trebuie sa alegem pretul ieftin, pentru ca este in beneficiul nostru. Dar ne pacalim singuri. Putem ajunge la situatia in care sa cumparam un produs, de 2-3 ori intr-o luna pentru ca se strica.” Am dat putini bani pe el! Nu-i nimic cumparam altul.” De cate ori nu ati auzit asta? Sunt intradevar produse ce le luam pentru unica folosita, si pentru care merita sa platim mai putini bani. Dar un produs de care avem nevoie pentru o perioada mai lunga de timp, merita platit cu bani mai multi.
Nu doar in cazul cumparaturilor propriu zise se intampla sa fim dezamagiti de faptul ca am ales pretul ieftin si am ignorant calitatea. Atunci cand cautam un loc pentru a ne caza, se intampla sa ocolim multe detalii, prin prisma faptului ca pretul este ieftin, si pana la urma asta vrem. Curatenie, liniste, amabilitate sunt cateva facilitati de care nu avem parte tot timpul, doar pentru ca am ales bazandu-ne pe pretul cel mai mic.
Cand vine vorba de electrocasnice, echipamente de supraveghere sau rezervarea unei camere pentru vacanta. Trebuie sa ne indreptam spre calitate si apoi sa punem si pretul intr-o balanta.
Sfat : In cazul in care nu aveti destule economii pentru a achizitiona ceea ce va doriti, nu va lasati pacaliti de produsele asemanatoare celor de calitate, la preturi mai mici. Va veti dori sa functioneze la un anumit standard, la care produsele sau serviciile ieftine nu ajung. Iar dezamagirile nu vor intarzia sa apara.

 

Etichetat cu: , ,
Postat în Diverse

Lasă un răspuns