Principalele avantaje pe care le ofera utilizarea de BCA

In general, cand discutam despre constructii noi apare intrebarea clasica: BCA sau caramida? Mai jos va prezentam pricipalele avantaje pe care le ofera BCA pentru a lua cea mai buna decizie in cazul in care va confruntati cu intrebarea de mai sus.

BCA are caracteristici termoizolatoare

BCA-ul este un material cu o serie de caracteristici termoizolatoare foarte bune. Astfel, un zid realizat din acest material sufera pierderi foarte mici de caldura si nu are nevoie de un izolare cu polistiren. In plus, golurile care se afla in acest material asigura o rezistenta foarte buna la transferul termic, iar astfel factura cu incalzirea va beneficia de reduceri considerabile.

Zidurile realizate din acest material au capacitatea de a „respira” datorita porilor de aer pe care materialul ii contine, iar astfel se elimina complet probleme legate de condens si igrasie.

Utilizand BCA se fac economii considerabile de ordin financiar

Avand in vedere capacitatile termoizolatoare pe care le are, BCA poate fi considerat practic un material economic, datorita faptului ca nu are nevoie de un strat suplimentar izolator, cum se intampla in cazul celorlalte materiale din aceeasi gama. In plus, faptul ca un bloc de BCA are o greutate redusa, acest lucru duce la o economie in plus la manopera, transport, dar si la materialele adiacente precum adezivul.

Un zid realizat din BCA se monteaza destul de usor si rapid

Dupa cum mentionam anterior, faptul ca are o greutate redusa, acest material se monteaza destul de usor si rapid, lucru care conduce iar la o economie din punct de vedere financiar.

BCA-ul poate fi utilizat pentru diverse proiecte fiind un material versatil

Cu ajutorul acestui material se pot realiza zidarii atat la interior, cat si la exterior. Practic este un material foarte versatil. In plus, avand in vedere faptul ca are o structura rezistenta, utilizarea acestui material in zonele caracterizate de riscuri seismice este recomandata de specialisti. In plus, acest material se degradeaza foarte greu in timp, deci practic are o durata lunga de viata.

Rezistenta la foc este un alt avantaj oferit de BCA

Acest material nu arde deloc, practic in cazul unui incendii structura realizata din acest material ramane intacta. In plus, nici nu emana gaze toxice. Acest lucru se datoreaza faptului ca acest material este unul anorganic, deci nu are ce sa arda.

BCA-ul este un material ecologic

Avand in vedere faptul ca este realizat doar din materii prime ecologice, precum apa, nisip, ciment, var si gips acest lucru face ca el sa poata fi reciclat foarte usor, fiind in acelasi timp ecologic. In plus, se comporta foarte bine in fata efectelor provocate de natura precum cutremur, inundatii. De asemenea, nu favorizeaza deloc aparitia mucegaiului si nici a igrasiei, iar razele solare nu il fisureaza absolut deloc.

Acestea sunt practic cele mai importante avantaje pe care le ofera acest material. In cazul in care nu stiati ce material sa utilizati pentru constructia dumneavoastra, puteti lua in calcul toate aceste avantaje pe care le ofera materialul numit BCA.

Etichetat cu:
Postat în Constructii

Lasă un răspuns