Proiectarea unui sistem de supraveghere

Articol trimis de Atu Tech

Atunci cand doresti sa proiectezi un sistem de supraveghere trebuie sa iei in calcul numerosi factori precum si de conditiile de mediu. Totusi exista anumite elemente pe care trebuie sa le tineti minte inainte sa construiti un sistem de supraveghere CCTV.
Instalarea
In primul rand trebuie sa va decideti daca veti instala sistemul singur sau daca doriti sa angajati pe cineva sa va instaleze. Daca te-ai decis sa angajezi pe cineva ar fi bine sa contactati instalatorii inainte sa cumparati sistemul. Astfel iti vei putea da seama cat te costa instalarea si ce sistem de supraveghere sa cumperi pentru a te incadrain buget. Daca veti angaja pe cineva acesta va fi in masura si sa va sfatuiasca unde sa amplasati camerele si cum sa proiectati sistemul.
Streamul Video
Cum doriti sa vizualizati inregistrarile? Direct la statia de monitorizare DVR cu ajutorul unui monitor? Sau poate trageti un cablu HDMI pana la cel mai apropiat TV si comutati cand doriti sa le vedeti? Sau poate doriti sa le vizualizati pe internet? Fiecare sistem este diferit dar pentru o suma modesta puteti gasii un sistem de supraveghere care inregistreaza la rezolutie buna si transmite imagini de calitate pe internet.
Iluminat
Cat de bine luminate sunt zonele unde veti amplasa camerele de supraveghere? Doriti sa inregistrati imagini si pe zi si pe noapte? Acestea sunt intrebari la care este necesar sa aflati raspunsurile.
Daca aveti nevoie de camere pe care sa le folostii in aplicatii de lumina scazuta, atunci trebuie sa gasiti camere de supraveghere cu specficatii LUX cat mai mici. Cu cat ratingul LUX este mai mic, cu atat camera de supraveghere inregistreaza mai bine in lumina scazuta.
Daca doriti sa inregistrati imagini in bezna completa si conditii de iluminare foarte scazuta trebuie sa va orietati spre camere cu infrarosu. Cu cat infrarosu poate lumina mai departe cu atat mai bine.
In modul infrarosu camerele vor inregistra alb-negru dar vei putea sa vezi detalii chiar daca afara nu e nici o lumina!
Protectia camerelor
Camerele de supraveghere pe care le instalati in exterior ar trebuii sa fie zdravene, cu carcasa de metal pentru a fi protejate de vandali. Poate ca va aflati intro zona cu multi golani si acestia vor incerca sa distruga camerele de supraveghere. Multe din camerele dome sunt din plastic sau din sticla si acestea pot fi sparte cu usurinta!
Acestea trebuie sa aibe carcase rezistente la apa pentru o functionare cat mai indelungata! Dar si alte elemente cum ar fi parasolare, incalzire, ventilatoare si sa fie clasate cel putin IP66
Daca aveti de gand sa fie utilizand camere de supraveghere afara, atunci veti dori sa se uite in protectia adecvata impotriva elementelor. Parasolare, incalzire, Ventilatoare, Clasamente impermeabil; acestea sunt caracteristici toate bune pentru a avea, in functie de cererea dumneavoastra.

Etichetat cu:
Postat în Constructii

Lasă un răspuns