Purifica-ti spiritul vizitand Manastirea Agapia!

Articol trimis de Irina

Esti in cautarea unui “medicament minune” care sa iti purifice trupul si sufletul?! Simti nevoie sa petreci cateva zile departe de rautatile oamenilor, de probleme, de aglomeratie? Pentru a lua o “pauza” de la viata cotidiana plina de stres si de problem iti recomandam o destinatie de vacanta care te va vindeca si care te va ajuta sa te intorci acasa revigorat si relaxat. Chiar daca nu este o destinatie “de top” la care se imbulzesc toti turistii, localitatea Agapia poate fi exact ceea ce-ti trebuie. Aici se afla si Manastirea cu acelasi nume, o manastirea de maici, ortodoxa, situata in mijlocul unei padurii la aproximativ 3 km de satul Agapia. Aceasta dateaza inca din anii 1641 si ceea ce confera o deosebita valoare acestui monument sunt frescele pictate de Nicolae Grigorescu in perioada 1858-1861.
Ganditi-va cum ar fi sa petreceti o saptamana sau macar un weekend in mijlocul padurii inconjurati doar de verdeata si aer curat si singurele zgomote existente sa fie cele ale pasarilor. Aici poti cu siguranta sa-ti lasi problemele deoparte si sa te bucuri de frumusetea naturii care , mai de fiecare data ne ajuta sa ne simtim bine si sa ne gandim la adevaratele valori ale aceastei lumii. Daca va doriti puteti gasi cazare Agapia chiar in incinta manastirii , daca nu sunt destul de multe unitati turistice gata sa isi deschida portile pentru a primii oaspeti. Traifele nu sunt deloc mari, ba chiar extrem de avantajoase, conditiile de cazare din zona fiind clasate la bune catre foarte bune.
Localitatea Agapia este o destinatie de vacanta potrivita atat pentru grupurile mai mari de persoane cat si pentru turistii singuri, care vin aici special pentru a-si purifica spiritual. Fie ca vrei sa vi alaturi de familie sau prieteni sa te bucuri de liniste si aer curat sau iti doresti sa participi la slujbele ce au loc la Manastirea Agapia, exista posibilitati pentru fiecare gust!

Etichetat cu:
Postat în Turism

Lasă un răspuns