Rezolvari si solutii pentru Apple MacBook si MacBook Pro

Articol trimis de Tiberiu Adrian

Potrivit unui studiu realizat in decembrie 2015 si publicat in Consumer Reports, se pare ca laptopurile Apple MacBook si MacBook Pro sunt cele mai fiabile de pe piata, avand o rata de probleme tehnice semnificativ mai mici decat laptopurile echipate cu sistem de operare Windows.

Si cu toate acestea, ca orice laptop, un Mac este predispus la probleme grave pe parcursul vietii sale. De fapt, exista destul de multe lucruri care pot sa nu functioneze cum trebuie. In aceste cazuri cel mai probabil veti cauta cat mai repede un service laptop Apple care va poate ajuta.

In cea mai mare parte, problemele cu care va puteti confrunta cu un Mac sunt cam la fel cu cele pe care le intalnim pe toate versiunle OS X. Daca laptopul Apple pe care il detineti este inca in garantie, cea mai usoara si ieftina solutie in cazul dumneavoastra este sa va adresati vanzatorului de unde ati achizitionat produsul pentru o eventuala reparatie. Sigur ca exista anumite probleme care nu sunt acoperite de garantie: de exemplu defectarea bateriei dupa 1 an de zile, o mufa de alimentare de care ati tras prea tare, taste sarite, lichid varsati pe tastatura, display spart etc.

Problema: cand porniti ecranul acesta apare albastru sau gri
Cand porniti laptopul si vedeti doar un ecran albastru sau gri (sau se blocheaza pe logo-ul Apple), iar SO X nu se incarca, pare un motiv de ingrijorare. Acest lucru se poate intampla din mai multe cauze. Ce puteti face? Mergeti la service laptop Apple sau incercati sa vedeti daca puteti rezolva singur problema. Iata cum.

1. Deconectati toate perifericele
Una din principalele cauze ale unui ecran gri sau albastru la pornire este faptul ca o componenta hardware este imcompatibila cu laptopul. Ar putea fi vorba despre o imprimanta, un hdd extern sau chiar un HUB USB. Deci, deconectati totul in afara de mouse si tastatura. Reporniti laptopul Apple. Daca laptopul porneste, este clar ca era o problema cu acel echipament periferic. Daca problema, persista, inseamna ca alta este cauza. In acest caz contactati service specializat in reparatii laptop Apple sau mergeti mai departe.

2. Safe Boot
Asta face ca laptopul sa porneasca cu un minim de drivere si va permite sa verificati hdd-ul. S-ar putea sa se incarce mai greu. Pentru Safe Boot porniti laptopul in timp ce tineti apasata tasta Shift pana ce dispare logo-ul Apple. Daca laptopul porneste cu Safe Book, mergeti mai departe si reporniti-l din nou pentru a vedea daca s-a rezolvat problema. Poate parea surprinzator, insa aceasta solutie functioneaza de multe ori. Daca tot nu merge, e timpul sa verificati mai bine starea hdd-ului.

Pentru servicii complete de reparatii, preturi avantajoase si solutii rapide contactati service laptop Apple.

Etichetat cu: , ,
Postat în IT Calculatoare

Lasă un răspuns