Sa cumparam calculatoare noi sau second hand?

Articol trimis de Cristian Tanasa

Atunci cand calculatorul sau laptopul pe care il avem se defecteaza iar reparatia nu este o optiune, suntem nevoiti sa scoatem bani din buzunar pentru a achizitiona un alt laptop sau pc.
Daca dorim tot un calculator, mai ramane sa raspundeti la intrebarea „vreau un calculator nou sau unul sh?”
Pentu a putea raspunde la aceasta intrebare trebuie mai intai sa va stabiliti bugetul alocat pentru aceasta achizitie.
Daca bugetul este unul de 300-900 de lei, cea mai buna alegere ar fi un calculator second hand. Daca bugetul nu este limitat si nu considerati un pc sh a fi o varianta buna, cumparati un calculator nou.

Ce calculator sh gasim in acest buget?

Daca bugetul este de 300-900 de lei, aveti o multime de optiuni din care sa alegeti. Fie cheltuiti tot bugetul pe un calculator sh cu procesor i5, 4GB memorie ram si eventual video dedicat 1Gb fie cheltuiti 400-500 de lei pe un calculator second hand cu procesor core2duo si 4 gb memorie ram.
Cautati cu atentie la mai multi vanzatori pentru ca este posibil sa gasiti oferte ce includ si un monitor lcd second hand si chiar periferice, precum tastatura si mouse.

Cumparati prin programul rabla

Programul rabla pentru calculatoare si laptopuri este similar cu cel pentru autoturisme si iti aduce o reducere la achizitia unui laptop sau calculator. Reducerea poate fi mai mica sau mai mare, in functie de calculatorul defect pe care il lasati. Cu cat componentele din acest pc sutn mai valoroase cu atat mai mare va fi reducerea pe care o veti obtine. De asemenea, reducerea poate creste pe masura ce achizitia dvs este una mai consistenta.

Etichetat cu:
Postat în IT Calculatoare

Lasă un răspuns