Scrierea de articole si comunicate este o activitate importanta in dezvoltarea unei afaceri

Scriem un articol pentru ca vrem sa ne facem cunoscuta opinia cu referire la un anumit subiect, produs sau activitate. In principiu scriem un articol pentru ca avem ceva de spus. De aceea , continutul unui articol trebuie sa fie relevant.

Ne vom intreba probabil “ ok, relevant dar pentru cine?”

In principal, relevant pentru cei care vor citi articolul respectiv. Ca orice produs, si articolul, caci pana la urma este un produs, are un public caruia ii este destinat, un public tinta. Continutul articolului trebuie sa fie relevant pentru publicul tinta, fara a fi insa greu de inteles.

Daca vom scrie un articol in care sa prezentam un produs de larg consum, vom folosi termeni care sa fie pe intelesul tuturor.

Situatia se schimba insa daca dorim sa prezentam un produs tehnic: cei care vor citi articolul se vor astepta sa gasesca si vor intelege cu siguranta un limbaj de specialitate.

Indiferent de publicul caruia ii este destinat, articolul trebuie sa aduca un plus de continut. Nu ne va ajuta cu nimic un articol copiat din alta parte sau tradus din alta limba.

Un alt aspect care conteaza in dezvoltare, este acela in care prezentam noutatile. Putem face lucrul acesta prin intermediul comunicatelor. Acestea sunt instrumente prin care sunt evidentiate noutatile de orice fel: de la crearea de evenimente, pana la lansarea pe piata a unei activitati. Fie ca este vorba de o intreaga afacere, fie ca este vorba doar de un singur produs al afacerii, insa unul nou, sau de ce nu, despre un nou parteneriat.

Toate acestea reprezinta aspecte ale dezvoltarii si este bine, chiar indicat sa le facem cunoscute.

Nu putine sunt situatiile in care un antreprenor, desi este perfect constient de necesitatea acestor elemente, fie nu are timp, fie nu are indemanarea de a scrie nici unul din cele mentionate mai sus.

Este momentul in care se hotaraste sa angajeze o persoana care scrie articole si comunicate, o persoana careia va trebui sa ii vireze in cont la fiecare sfarsit de luna salariul aferent.

De multe ori, angajarea unui om strict pentru acest lucru, nu este rentabila, iar majoritatea detinatorilor de afaceri hotarasc sa apeleze la externalizarea acestui serviciu, contractand un anumit numar de articole si comunicate numai atunci cand au nevoie.

Indicat este ca odata ce ai gasit acel furnizor de servicii care iti ofera ceea ce ai nevoie, si esti multumit de calitatea serviciilor pe care le furnizeaza, sa pastrezi colaborarea si pe viitor. Avand deja un istoric, atat furnizorul cat si beneficiarul serviciilor respective stiu care sunt standardele, care sunt asteptarile si mai ales ce rezultate se vor obtine in urma unei noi colaborari.

SEOWEB SECO, firma specializata in web design si dezvoltare aplicatii web, pune la dispozitia celor interesati acest serviciu, putand totodata sa integreze articolele si comunicatele pe care le creaza intr-un amplu proces de implementare a unei strategii de optimizare si promovare atat la nivel local cat si national.

Etichetat cu: ,
Postat în Afaceri Online