Secretele hainelor din acril

Articol trimis de Andrei

Tesaturile acrilice se regasesc in tot felul de articole de imbracaminte, de la pulovere la sosete si pijamale pentru copii, exista multi furnizor de materiale textile. Fibrele acrilice sunt, de asemenea, utilizate in mod vizibil in paturi, tapiterie si chiar pentru genti.
Fibrele acrilice sunt fibre artificiale produse cu polimeri sintetici compuse din cel putin 85 procente petrochimic. Pentru a imbunatati capacitatea fibrei de a absorbi coloranti, acesta este de obicei combinat cu mici cantitati de alte substante chimice. Odata ce acestea sunt vopsite, materialul este atragator, colorat si vibrant. Fibrele acrilice pot fi filate uscate sau umede in functie de proprietatile speciale necesare pentru o anumita utilizare finala. Multe dintre materialele de performanta din microfibra sunt realizate din fibre acrilice. Fibrele acrilice sunt una dintre putinele fibre sintetice care au o suprafata neuniforma de fabricatie atunci cand este completa. Fibrele pot fi taiate la lungimi scurte si filate in fire care seamana cu fibrele naturale. Un exemplu este materialul folosit pentru draperii care are si un aspect matasos. Tesaturile acrilice pot fi foarte usoare.

Firele acrilice sunt una dintre putinele fibre sintetice care au o suprafata neuniforma de fabricatie atunci cand este completa.
Fibrele acrilice se usuca rapid si de aceea sunt excelente pentru a indeparta umezeala si a o tine departe de corp. Fibrele sunt rezistente la mucegai, nu absorb mirosurile, nu sunt atacate de insecte si se pot deteriorarea doar la lumina soarelui, ulei si cele mai multe substante chimice. Fibrele acrilice pot fi fabricate pentru a semana cu lana, bumbacul sau pot capata un aspect amestecat cu o suprafata neteda sau neclara. Fibrele isi pastreaza forma bine si sunt usor de spalat.

Cum sa ai grija de imbracamintea din acril

Ca la orice haina, cel mai bine este sa cititi cu atentie etichetele de ingrijire si sa urmati instructiunile de curatare recomandate. Dar, cele mai multe haine acrilice pot fi spalate in apa rece sau calda cu un detergent obisnuit. Articolele delicate ar trebui sa fie spalate de mana, la fel ca tricoturile. Petele ar trebui sa fie tratate imediat dupa instructiuni specifice de indepartare. Niciodata nu puneti o haina din acrilic patata cu ulei intr-un uscator, deoarece caldura poate duce la permanentizarea petei, facand-o aproape imposibil de indepartat. Fibrele acrilice pot deveni excesiv de statice, asa ca o cantitate mica de balsam de rufe in clatirea finala va elimina acest neajuns. Daca este necesara o calcare, folositi o temperatura foarte scazuta, abur si o carpa de presare pentru a se evita topirea fibrelor.

Etichetat cu:
Postat în Diverse

Lasă un răspuns