Sfaturi utile de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi un nume de domeniu

Articol trimis de Adriana pr

Cea mai mare provocare a unui webmaster la ora actuala este cu siguranta alegerea unui nume de domeniu avand in vedere fatul ca internetul abunda astazi de afaceri online. Alegerea unui nume de domeniu desi pare un aspect banal, orice webmaster este constient de faptul ca acesta reprezinta identitatea afacerii online, motiv pentru care alegerea unui nume de domeniu trebuie sa se faca fara indoiala intr-o maniera cat mai responsabila astfel incat sa ne putem bucura in totalitate de succesul unei afaceri intr-un mediu deja mult prea competitiv.
Atunci cand vine vorba despre alegerea unui nume de domeniu potrivit pentru afacerea noastra, cu siguranta ne vom confrunta cu adevarate batai de cap avand in vedere ca vom constata ca multe dintre numele de domeniu pe care vrem sa le atribuim afacerii noastre online sunt deja inregistrate la companiile care ofera servicii de inregistrare domenii precum www.gazduire.ro. Iata insa cateva sfaturi utile pe care le poti avea in vedere in momentul in care vrei sa iti alegi un nume de domeniu.
Nu opta niciodata pentru nume de domeniu mult prea complexe sau prea lungi. Aceste aspecte ingreuneaza substantial memorarea site-urilor web, iar utilizatorii nu se vor stradui sa isi aduca aminte de un site web care este mult prea greu de accesat din pricina unui nume de domeniu mult prea lung. Luati incalcul ca acesta sa fie cat mai scurt si cat mai relevant pentru tipul de activitate pe care il desfasurati sau pentru produsele pe care le comercializati.
Evitati sub orice forma utilizarea unor simboluri sau cifre in numele de domeniu datorita faptului ca acestea desi poate arata intr-un mod mai aparte, singurul lucru pe care acestea il fac este acela de a ingreuna substantial memorarea site-ului web de catre utilizatori. In plus, un nume de domeniu care contine o serie de simboluri si cifre cu siguranta nu este cel mai profesional mod de a ne impune in fata clientilor noastri.

Hosting web – Gazduire.ro

Alegeti un nume de domeniu reprezentativ, fara insa a il asocia intr-un fel sau altul cu numele de doemniu al unor companii importante. Chiar daca acest lucru ne poate garanta un trafic organic important pe site, trebuie sa etinem faptul ca in cazul incalcarii drepturilor de autor, putem fi dati in judecata in orice moment.
Inainte de a alege un nume de doemniu, recomandarea noastra ar fi aceea de a verifica amanuntit numele de doemniu disponibile, urmand ca mai apoi sa luam o decizie asupra celui pe care il consideram cel mai relevant pentru afacerea noastra online.

Etichetat cu: , , , ,
Postat în Internet

Lasă un răspuns