STUDIU: Peste 30% dintre romani lucreaza de acasa. Afla ce beneficii au acestia!

Articol trimis de Ana Maria

Traim in era tehnologiei, iar aceasta aduce numeroase oportunitati profesionale pentru tinerii din Romania care au crescut intr-un mediu dominat de dispozitive electronice inteligente.

Posibilitatea de a lucra de acasa este una dintre aceste oportunitati. Statisticile arata ca peste 40% dintre romani au imbratisat acest stil de viata, angajandu-se in domenii care le permite sa munceasca din confortul propriei case, cum ar fi: videochat-ul, unul dintre cele mai apreciate studiouri fiind Beyou-Studio, marketing-ul digital, traducerile, redactarea de articole pentru publicatii online, blogging-ul, dezvoltarea de website-uri, design-ul grafic sau antreprenoriatul online.

Salariatii care lucreaza pentru companiile ce incurajeaza si promoveaza munca de acasa, dar si freelancerii au parte de numeroase beneficii, precum:

Productivitate crescuta. S-a demonstrat ca munca de acasa creste productivitatea angajatilor, reducand nivelul de stres. Pentru ca acestia lucreaza intr-un mediu familiar, linistit si relaxant, ei se pot concentra mai bine la ce au de facut, rezolvand sarcinile de munca cu mai multa usurinta si rapiditate. Mai mult decat atat, acestia sunt mult mai eficienti prin prisma faptului ca nu se mai intrerup din lucru pentru a merge la masa, pentru a bea o cafea sau pentru a fuma. Totodata, nu mai sunt intrerupti de colegi atat de frecvent, avand posibilitatea de a fi mai focusati in ceea ce fac.

Eficientizarea timpului. Cei care lucreaza de acasa dispun de un mare avantaj: nu mai sunt nevoiti sa piarda timp pe drumul catre birou si inapoi acasa. Muncind de acasa, acestia raman cu cel putin 2 ore libere pe zi, spre comparatie de angajatii care lucreaza in sediile companiilor. Timpul liber il pot investi in activitati recreative, il pot petrece alaturi de cei dragi sau se pot odihni, pur si simplu. De asemenea, ei pot face economii in ceea ce priveste achizitionarea biletelor pentru a putea circula cu mijloacele de transport in comun, iar nivelul de stres scade, deoarece evita aglomeratia din oras. Persoanele care nu pierd timp in trafic sunt mult mai linistite si odihnite, iar acest lucru se reflecta in mod evident in cresterea performantei in munca.

Angajatii sunt mai fericiti. Deoarece raman cu mai mult timp liber in fiecare zi, cei care lucreaza de acasa sustin ca au gasit un echilibru intre viata profesionala si cea personala, reusind sa isi indeplineasca cu success responsabilitatile legate de serviciu, dar sa petreaca timp si cu persoanele iubite. Posibilitatea de a avea un trai echilibrat si sanatos ii face pe acesti oameni mult mai fericiti, iar gradul de satisfactie in munca creste simtitor.

Flexibilitatea. De obicei, persoanele care muncesc de acasa au un program de lucru flexibil. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca nu trebuie sa lucreze musai de dimineata pana seara, ci pot prelua ture de noapte sau de dupa-amiaza. Mai mult decat atat, atata vreme cat sunt productivi si duc la bun sfarsit task-urile pe care le au, ei pot termina programul mai devreme, fara a fi sanctionati de manageri. In cazul freelancerilor, care se conduc singuri in munca, programul este stabilit de ei insisi.

Economii financiare. Atunci cand lucrezi de acasa, nu mai esti nevoiti sa mananci in oras si sa cheltui sume exorbitante pe mesele pe care le servesti in restaurante. De asemenea, nu mai esti nevoit sa iti cumperi bilete pentru autobuz, metrou sau tramvai si nici sa mai alimentezi masina cu carburant. Toate aceste economii se vor simti la final de luna, cand vei observa ca iti este mai usor sa-ti acoperi toate cheltuielile legate de intretinere, telefon sau Internet.

Iata, asadar, ce beneficii majore prezinta munca de acasa. Angajatii sunt mult mai fericiti, mai productivi si duc o viata mai sanatoasa, in plan general. Mai mult decat atat, acestia sunt capabili de a face economii financiare, investind acei bani in hobby-urile si pasiunile personale.

Etichetat cu: , , ,
Postat în Afaceri Online

Lasă un răspuns