Targeteaza clientii magazinului tau online

Articol trimis de Lavinia Nicola

Targetarea clientilor pentru magazinul tau online este esentiala in ziua de astazi pentru ca trebuie sa stii exact cui sa te adresezi, in ce moment al zilei sa te adresezi, in ce perioada sa te promovezi. Procentul vanzarilor online, ca parte din totalul vanzarilor din retail, s-a dublat in ultimii 5 ani. Iar procentul este in crestere. Oamenii de vanzari previzioneaza ca in 2016 procentul va suferi o crestere considerabila. Aceasta crestere are legatura si cu avansul tehnologic, platforme dezvoltate, metode de marketing avansate.

Ca sa te pozitionezi in fata competitiei trebuie sa targetezi clientii pe diferite categorii, dar si pe timpul fizic in care ii targetezi. Targetarea ia in calcul momentul in care este cel mai bine sa iti promovezi reclama, intervalul orar in care are cel mai mare impact si cine va vizualiza reclama respective. Este foarte important sa stii carei categorii de consumatori sa te adresezi. De exemplu, sa zicem ca ai un magazine online de haine, exista diferente de rezultate intre promovarea reclamelor cu haine pentru femei si promovarea reclamelor cu haine pentru barbate. De asemenea, exista diferente in functie de categoria de varsta pe care o targetezi, intr-un fel te adresezi tinerilor si altfel te adresezi oamenilor de varsta a doua. De asemenea, trebuie sa iei in calcul ca vanzarile vor fi mai mari pentru hainele tinerilor.

Sunt multe aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand optezi pentru crearea unui magazin online. Daca iei in calcul crearea unui magazine online, 2016 va fi un an bun ca sa faci asta pentru ca tehnologia a avansat, firmele specializate in web design folosesc tehnologii din ce in ce mai dezvoltate, iar metodele de promovare s-au dezvoltat. In prezent poti sa iti targetezi mai usor clientii facand un mic research ca sa vezi unde se pozitioneaza magazinul tau online in comparatie cu celelalte magazine competitoare. Trebuie sa urmaresti anumite cuvinte cheie pe care sa le targetezi, pe care sa te axezi, astfel incat clientii sa te gaseasca la cautarea cuvintelor respective.

Dupa ce ai stabilit carei categorii de consumatori te adresezi, dupa ce ai stabilit cuvintele cheie pe care sa te axezi in promovare, trebuie sa fii atent la momentele zilei sau zilele lunii in care sa te promovezi. Asa cum te asteptai, weekend-ul este mult mai popular cand vine vorba de cumparaturi online. Procentul anzarilor este mult mai mare decat in orice zi a saptamanii. Bineinteles, depinde si ce timp de magazin online ai, ce activitate desfasori. Este posibil ca in functie de specificul activitatii pe care il promovezi, sa observi ca vanzarile sunt mai mari lunea sau vinerea si in weekend sa nu vinzi deloc. Asadar, totul trebuie adaptat in functie de domeniul de activitate.

Odata ce ai realizat targetarea clientilor, trebuie sa urmaresti rezultatele ca sa stii cum sa iti modifici campaniile ulterioare, daca e cazul. De exemplu, tinerii cumpara mai mult de pe magazinul tau online dupa-amiaza sau cumpara mai mult utilizand smartphone-ul. Trebuie sa urmaresti procentul vanzarilor pe momente ale zilei, categorii de varsta, device-ul utilizat pentru cumparaturi online. Dar, inca odata, totul trebuie adaptat specificul afacerii pe care o dezvolti.

Targetarea clientilor este utila atat celor care detin deja un magazin online, cat si clor care doresc sa-si realizeze un magazin online in 2016. Trebuie sa actionezi cat mai repede si sa profiti de tehnologia avansata din ziua de astazi. Nu pierde timpul! Optimizeaza-ti magazinul tau online sau creaza-ti magazinul tau online acum!

Etichetat cu: , ,
Postat în Magazine Online

Lasă un răspuns