Teava rotunda zincata este cea mai buna varianta pentru transportul fluidelor

Informatii generale despre teava rotunda zincata

Teava rotunda zincata este un material metalurgic realizat din otel. Acest material este acoperit cu un strat protector de zinc. Stratul protector este aplicat atat pe interior, cat si pe exterior. Astfel, teava rotunda zincata beneficiaza de o protectie anti coroziune completa. Aceasta caracteristica speciale face ca acest material sa fie foarte rezistenta la agentii corozivi si sa fie cea mai buna solutie atunci cand vine vorba de transportul fluidelor si gazelor non-agresive. In plus, acest material este realizat si testata la presiuni mari, avand aprobarea de lucru sub presiuni ridicate.

Teava rotunda zincata este indicat sa nu fie taiata si nici sudata

Pentru a va putea utiliza o perioada cat mai lunga timp acest material si ca acesta sa iti pastreze toate proprietatile este recomandat sa nu fie atat taiata, cat nici sudata. Trebuie ca aceasta sa se imbine cu alte materiale necesare proiectului doar prin procesul de filetare.

Daca acest lucru nu este posibil, se poate apela la procesul de sudura, insa dezavantajul acestui proces este faptul ca se va distruge complet stratul protector de zic de o parte si de alta a liniei de sudura. Astfel, stratul protector de zinc nu isi va mai indeplini rolul si va creste riscul aparitiei coroziunii care se traduce in slabirea rezistentei pe care o are teava rotunda zincata la presiuni ridicate. Totusi, acest lucru poate fi remediat prin aplicarea unei vopsele bogata in zinc, insa acest lucru se poate face doar pe partea exterioara a acesteia. In interior, acest lucru nu se poate realiza, iar acest material poate ceda in orice clipa daca exista transporturi de fluide realizate la presiuni mari.

Utilizand tevi rotunde zincate se realizeaza diverse instalatii de transport ale fluidelor si gazelor non-agresive

Dupa cum spune si titlul, teava rotunda zincata este de departe cea mai buna varianta atunci cand este nevoie de un material utilizat pentru transportul fluidelor si gazelor nonagresive. Astfel, acest material este parte a proiectelor de realizarea retelelor de transport pentru apa, atat calda, cat si rece potabila, dar si pentru realizarea variantelor de instalatii de incalzire si de transport al agentului termic, daca acesta este transportat la o presiune de maxim 50 de bari. In plus, aceasta este utilizata si pentru realizarea instalatiilor tehnologice.

Pe langa proiectele de mai sus, se utilizeaza tevi rotunde zincate si pentru realizarea sistemelor de aer conditionat si stingatoarelor de incendii.

In domeniul gospodaresc si civil, acest material se regaseste sub forma de stalpi pentru sustinerea gardurilor, rame pentru porti si balustrade.

Daca aveti nevoie de teava rotunda zincata o gasiti pe urmatorul site: https://mesterumanole.ro/metalurgice/teava/teava-rotunda-zincata

Etichetat cu: ,
Postat în Constructii

Lasă un răspuns