Ti-ar placea ca ochii tai sa se transforme in camera?

Articol trimis de markkona

Tehnologiile au prezentat un nou brevete de inventie de lentile pentru ochi, astfel incat sa capteze imagini. In loc sa folosesti ochii pentru a incadra o fotografie pe un aparat de fotografiat sau pe un smartphone, cum ti s-ar parea daca ochii tai ar fi aparatul de fotografiat? Sony studiaza posibilitatea de a crea o lentila de contact care sa functioneze precum o camera de supraveghere digitala, in conformitate cu o cerere de brevet de inventie pe care firma a prezentat-o recent. Lentila poate captura imagini statice( sau clipuri video, sa filmeze prin intermediul senzorilor integrati si componentelor calculatorului. Pentru a face o fotografie, trebuie doar sa clipesti. Lentila va fi capabila sa noteze diferenta dintre o palpaire constienta si una inconstienta, astfel incat utilizatorul poate sa controleze dispozitivul in mod voluntar, atunci cand deschide sau inchide ochii. Lentila ar obtine energie prin intermediul folosirii ochilor, inclusiv, se pot face setari avansate ale camerei, precum si deschiderea sau viteza declansatorului. Atunci cand pozele, pot fi tranferate intr-un dispozitiv extern, precum un telefon. Ochii devin urmatoarea „noua frontiera” in tehnologie.

Majoritatea companiilor care au incercat sa creeze o asfel de tehnologie, nu au reusit si au fost doar una dintre multele incercari de montare a calculatoarelor pentru a face fata oamenilor. Microsoft si alte companii lucreaza la dispozitive de realitate care sa cuprinda imagini de calculator in lumea reala. Alte companii, precum Facebook si Sony, lucreaza la lentile pentru realitatea virtuala. Se pare ca, logica indica faptul ca globul ocular este urmatorul pas. Samsung, de asemenea, a incercat o lentila de contact activata prin flash-uri care functioneaza ca o camera. Aceasta lentila functioneaza ca un dispozitiv al realitatii si inlocuieste poze in mod direct in ochiul utilizatorului. Diagramele tehnologiei sunt cele cu care aceste companii conduc pentru ca ideile sa se transforme in tehnologie reala, si probabil va trebui sa astepte multi ani.

Asadar, cercetatorii vor avea timp pentru a lua in considerare ce implica intimitatea ce este inregistrata cu camera invizibila sau dificultatile de a face un selfie cand camera este blocata in corpul tau.

Etichetat cu:
Postat în Diverse

Lasă un răspuns