Tot ce trebuie sa stiti despre tabla zincata de la Mesteru Manole

Articol trimis de Mesteru Manole

Tabla zincata pe care o gasiti la Mesteru Manole este un material metalic cu grosimi intre 0.4 si 0.8 mm si cu o suprafata intinsa, utilizat intr-o varietate de proiecte de constructii.

Denumirea de „zincata” se datoreaza faptului ca materia prima baza din care se obtine acest material, adica otelul, este trecut printr-un proces de zincare. In cadrul procesului de zincare, otelului i se aplica un strat de zinc, ce poate varia in grosime si astfel reiese materialul finit cunoscut sub numele de tabla zincata. Acest strat de zinc indeplineste, in mod special, un rol de protectie, dar ajuta si la aspectul general al materialului finit.

Cu ce este diferita tabla zincata fata de cea obisnuita?

Principalul diferentiator fizic pe care tabla zincata il are fata de cea obisnuita este reprezentat de stratul de zinc care o acopera si, ca urmare a acestui aspect, culoarea specifica pe care tabla zincata o capata.

Totusi, se poate discuta si de anumite diferente in cea ce priveste modalitatea in aceste material se comporta in diferite medii. Astfel, aceasta da dovada de anumite calitati care o fac cu mult dezirabila fata de cea nezincata, reprezentand principala optiune pe care constructii o aleg spre a fi utilizata in proiectele lor.

Cateva avatanaje de ordin tehnic pe care le ofera tabla zincata atunci cand este utilizata

Datorita stratului protector de zinc pe care il contine, tabla zincata beneficiaza o serie de avantaje importante ce o include in lista materialelor de constructie dintre cele mai apreciate. Cele 5 avantaje importante pe care acest material le are sunt urmatoarele:

  • Rezistenta ridicata la actiunea agentilor corozivi – aceasta este principalul avantaj ce aduce un real beneficiu atunci cand se utilizeaza tabla zincata, deoarece stratul de zinc o protejeaza impotriva coroziunii.
  • Durabilitate ridicata – tot stratul de zinc ofera si un strat suplimentar de protectie pentru materialul de baza si creste grosimea unei foi de tabla zincata, astfel ca rezistenta in timp a acesteia va fi mult sporita.
  • Raport execelent intre calitate si pret – in ciuda faptului ca aceasta este un material foarte calitativ si eficient, costurile de achizitie ale acestuia nu sunt unele care sa ridice probleme niciunui constructor sau beneficiar. Astfel, oricine se poate bucura de avantajele benefice ale materialului, la un pret foarte avantajos.
  • Rezistenta ridicata la intemperii – tabla zincata are o excelenta rezistenta la actiunea factorilor externi, precum vant, apa, soare, praf si asa mai departe, tot datorita stratului protector de zinc.
  • Design modern – acest material detine si un plus din punct de vedere estetic potrvindu-se foarte bine multor constructii. La desingul acesteia contribuie si faptul ca aceasta poate fi vopsita dupa preferinte.

Cateva utilizari pentru tabla zincata

Datorita avantajelor mentionate anterior, tabla zincata este utilizata la scara larga pentru realizarea de acoperisuri, piese din industria auto, realizarea de poduri, copertine, sisteme de aer conditionat, dar si in proiecte de dimensiuni mai reduse, precum rame metalice, rafturi, depozite, garaje sau magazii.

Etichetat cu:
Postat în Constructii

Lasă un răspuns