Totul despre executari silite in Sibiu

Articol trimis de Laurentiu Vasilescu

Tot mai multe persoane sunt interesate de procedurile care trebuie urmate cand vine vorba despre executarile silite in Sibiu.
Ei bine, executarile silite in Sibiu au loc numai in baza unei hotarari judecatoresti. Cel care duce la final procedura de executare este nimeni altul decat executorul judecatoresc. Acest lucru este valabil in toate orasele din tara, nu doar in ceea ce priveste executarile silite in Sibiu.
Executarile silite si pentru persoane fizice, si pentru persoane juridice
Executarile silite in Sibiu pot fi facute atat in cazul persoanelor fizice, cat si in cazul persoanelor juridice, adica firme si institutii. Partile care fac obiectul acestei proceduri sunt atat creditorul, adica institutia sau persoana careia trebuie sa ii fie returnati bani, cat si debitorul, mai exact persoana fizica sau juridica care datoreaza sume de bani. Cererile de executari silite pot fi depuse de o persoana juridical impotriva altei persoane juridice.
Ca procedura executarii silite in Sibiu sa poata avea loc, trebuie ca persoana sau institutia careia i se datoreaza o suma de bani sa depuna o cerere de executare. Aceasta cerere este depusa la sediul executorului judecatoresc, potrivit procedurilor legale.
Este nevoie de taxa de timbru
In cazul acestei proceduri, trebuie platita o taxa de timbru. Abia apoi poate incepe procedura de executare silita. Codul de procedura privind executarile judecatoresti a fost modificat ultima data anul trecut, in luna octombrie. Pentru executarea silita in Sibiu este nevoie si de un titlu executoriu. Ce este acesta, mai exact: potrivit avocatulmeu.blogspot.ro, titlul executoriu este actul care deschide dreptul de executare silita.
Acesta poate fi o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie, sau un contract notarial de orice fel care naste o obligatie, fie un contract de credit bancar, fie procesele verbale emise de executorii judecatoresti, chiar si contractele de asistenta juridica ale avocatului, deci acele acte care, prin lege sunt considerate titluri executorii.

Etichetat cu: , , , , ,
Postat în Afaceri Online

Lasă un răspuns