Totul despre executari silite Timis

Articol trimis de Margaritescu Valentin

Daca te intereseaza csre sunt procedurile care trebuie urmate cand vine vorba despre executarile silite in Timis, iti dam cateva detalii. Iata despre ce este vorba:
Executorul judecatoresc este cel care le duce la indeplinire
Executarile silite in Timis pot avea loc numai in baza unei hotarari judecatoresti, altfel este interzisa o astfel de procedura judecatoreasca. Executarile silite in Timis, cat si in alte orase sau in alte localitati din Romania, sunt efectuate de catre executorul judecatoresc, dupa cum stabiletse Codul de Procedura Civila.
Executarile silite sunt atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice
Executarile silite in Timis pot fi facute atat in cazul persoanelor fizice, cat si in cazul adica firmelor si institutiilor care au datorii la stat sau la alti furnizori, in functie de domeniul de activitate.
Cei care sunt implicate in executarile silite in Timis sunt creditorul, adica institutia sau persoana careia trebuie sa ii fie returnati bani si debitorul, si anume persoana fizica sau juridica care are o datorie de achitat. Procedura de executare se poate face doar in cazul in care creditorul depune o cerere de executare silita impotriva firmei sau persoanei care ii datoreaza bani.
Aceasta cerere este depusa la sediul executorului judecatoresc, potrivit procedurilor legale aflate in vigoare
Se plateste o taxa de timbru
Pentru executarea silita in Timis este nevoie de un titlu executoriu, care poate sa fie ori o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie ori un contract notarial care naste o obligatie, fie un contract de credit bancar.
De asemenea, in cazul unei astfel de proceduri este nevoie de achitarea unei taxe de timbru.
Persoana care cere indeplinirea unui act sau a unei activitati ce tine de executarea silita este cea obligata sa suporte cheltuielile necesare in acest sens, potrivit Codului de procedura civila aflat in vigoare. Daca actele sau activitatile de executare sunt dispuse din oficiu, atunci cheltuielile sunt suportate de catre creditor.

Etichetat cu: , , , ,
Postat în Afaceri Online

Lasă un răspuns