Totul despre somnul si patutul bebelusului!

Articol trimis de Ibebe

Important inca de la nastere, somnul este o sursa sigura pentru ca bebelusului sa creasca si sa se dezvolte intr-un mod armonios. Un nou-nascut va dormi trei sferturi dintr-o zi ( aproximativ 16 ore), tocmai de aceea modul in care va dormi si mai ales locul in care va dormi este extrem de important! Patutul bebelusului este un obiect asupra caruia mami si tati trebuie sa isi indrepte atentia, intrucat prezenta sa va oferi un stil de viata sanatos noului membru al familiei!

Lipsa unui patut poate afecta somnul…bebelusului!

Chiar daca este mic, bebelusului are propriile nevoi, tocmai de aceea majoritatea specialistilor ofera recomandari in ceea ce priveste prezenta unor patuturi pentru copii in cadrul noilor familii! Daca pana acum considerai ca somnul celui mic este perturbat de binecunoscutele dureri de burtica, infectii sau eruptii ale dintilor, ei bine afla ca lipsa unui patut in care bebe va dormi in mod independent poate afecta starea acestuia.
Daca nu este adormit intr-un patut special pentru el, bebe este adormit in patul parintilor, motiv pentru care adesea orele de odihna se pot transforma in ore de agitatie, plans si stari de iritatie! Factorii psihosociali atesta faptul ca interactiunea bebelusilor cu parintii lor pe timp de noapte trebuie sa se realizeze intr-o maniera evoluata, astfel ca adulti vor dormi in patul matrimonial, iar copii in patuturile indicate varstei lor!

E timpul ca bebe sa doarma in patut! Cum il vei invata sa accepte aceasta idee?

E timpul ca bebe sa doarma in propriul patut! Cum vei trece la aceasta etapa importanta pentru dezvoltarea sa? Ei bine, in primul rand trebuie sa ai in vedere:
• Achizitionarea patuturilor indicate pentru varsta sa
• Confortul oferit de patutul in care va dormi bebe
• Perioada in care bebe a dormit cu tine – daca ai ales sa il tii pe micut cateva luni in pat cu tine, el poate suferi o stare de anxietate atunci cand il vei separa
Atunci cand vei considera ca este timpul ca bebelusul sa doarma in propriul patut, trebuie sa apelezi la strategii:
• De exemplu, asigura-i o lumina ambientala pe tot timpul noptii
• Il poti adormi in brate, dupa care poti alege sa il asezi in patutul confortabil ales dupa criterii clare
• Patutul bebelusul trebuie sa fie accesorizat cu diferite jucarii care sa ii distraga atentia celui mic
Somnul este un element foarte important in viata copilului tau, tocmai de aceea pentru a fi prezent intr-o maniera optima in viata celui mic trebuie sa ai in vedere achizitionarea unui patut recomandat pentru varsta sa!

Etichetat cu: , , , , ,
Postat în Afaceri Online
One comment on “Totul despre somnul si patutul bebelusului!
  1. vera spune:

    mi-a placut acest patuc. Unde l-as putea comanda pentru Moldova or Chisinau. La ce pret este?

Lasă un răspuns