Transport aerian de marfuri – avantaje si informatii generale

Transportul aerian de marfuri a cunoscut o dezvoltare extrem de spectaculoasa in ultimii zece ani datorita dezvoltarii continue a domeniului aerian, dar si cresterii economiei in majoritatea tarilor din intreaga lume.

In Romania transportul aerian de marfuri s-a dezvoltat datorita implicarii tarii noastre in schimbul international de marfuri.

Principalele componente ale acestui domeniu sunt aeronavele si aeroporturile. Mediul de deplasare al aeronavelor este aerian, mediu caruia nu i se pot impune amenajari.

Principalele 5 avantaje care au facut ca transportul aerian de marfuri sa se dezvolte asa tare sunt urmatoarele

  1. Rapiditate acestui tip de transport – datorita faptului ca se realizeaza cu ajutorul aeronavelor, transportul aerian de marfuri este cel mai rapid tip de transport existent in acest moment in intreaga lume;
  2. Siguranta ridicata – avand in vedere faptul ca rata de accidente aeriene este redusa, in mod evident acest lucru face ca si acest tip de transport sa fie unul dintre cele mai sigure;
  3. Confortul marfurilor transportate – aici putem spune faptul ca marfurile sunt transportate foarte rapid. Aceasta varianta de transport se alege in special pentru marfurile cu termene de valabilitate reduse si care trebuie sa ajunga in cel mai scurt timp la destinatie, dar si pentru cele care au o valoare ridicata;
  4. Accesibilitate in dezolvare – analizand foarte bine dezvoltarea din ce in ce mai puternica a infrastructurii din domeniul aerian, putem spune faptul ca oricine si de unde oriunde din lume poate alege acest tip de serviciu pentru a transporta anumite produse;
  5. Raport eficient calitate-pret – datorita cresterii volumului celor care aleg acest serviciu, preturile au inceput usor, usor sa coboare, lucru apreciat atat de expeditori, cat si de destinatari;

Transportul aerian de marfuri este o componenta foarte esentiala pentru comert

Transportul aerian de marfuri a ajuns sa fie o componenta foarte importanta pentru comertul realizat intre tarile lumii. Astfel, acesta acopera o buna parte din comertul realizat in care, evident, avioanele sunt angajate pentru a transporta marfuri atat pe plan national, cat si international.

Mai mult decat atat, acest tip si-a dublat numarul de accesari o data la fiecare 5 ani si in plus, au inceput sa se dezvolte linii specializate care realizeaza doar acest serviciu.

In plus, pentru a metine acest domeniu eficient a fost adoptata o conventie internationala intre toate companiile ce ofera servicii de transport aerian de marfa.

Preturile pentru transportul aerian de marfa au scazut considerabil in ultimii ani

Pe langa operativitatea si rapiditatea derularii acestui serviciu, faptul ca preturile au scazut a contribuit, din plin, la ascensiunea transportului aerian de marfuri. Reducerea in mod constant a pretului pentru acest serviciu este datorata numarului din ce in ce mai mare de aeronave si companii, dar si a cresterii cererilor pentru acest tip de serviciu.

In concluzie, putem spune ca daca analizam toate informatiile scrise mai sus, ne putem gandi ca peste cativa ani, transportul aerian de marfuri va fi principalul tip ales pentru a transporta produsele dintr-un punct in altul.

Etichetat cu: ,
Postat în Afaceri Economie

Lasă un răspuns