Uleiul de avocado si beneficiile lui asupra alimentatiei

Articol trimis de Biovoice

Uleiul de avocado este un produs excelent pentru utilizarea in alimentatie. Acesta poate fi folosit atat ca ulei pentru gatit, cat si ca dressing pentru salate. Utilizarea acestuia este una completa, fiind gasit in compozitia celor mai multe diete, datorita substantelor nutritive si al vitaminelor.

Uleiul de avocado presat la rece

Uleiul de avocado este obtinut prin presarea la rece a pulei fructului de avocado. Avantajul acestor fructe este ca acestea cres pe toata perioada anului, nefiind afectate de sezonalitate. Prin presarea la rece este obtinut uleiul de avocado extravirgin, proprietate care defineste concentratia de acizi, concetratie care nu trebuie sa depaseasca 1%.

Continutul uleiului de avocado este unul bogat in vitamine, in care gasim vitamina A, B, E, K, dar si magneziu, fier sau zinc. Acestea impresuna sunt considerate a fi un puternic complex imunitar, perfect pentru a fi consumat in perioada de iarna, atunci cand organismul este slabit.

Foloseste uleiul de avocado in alimentatia ta zilnica

Chiar daca uleiul de avocado nu este compara cu uleiul de masline sau cu cel de floarea soarelui pentru gatirea la temperaturi inalte, acesta poate fi inclus cu usurinta in preparatele reci. Acesta poate fi component al unor sosuri, dressing-uri sau in forma naturala pentru vinegrete.

Nu este recomandat in utilizarea la temepreaturi inalte pentru ca multe din substantele nutritive si din vitaminte isi pierd concetratia.

Uleiul de avocado extravirgin de la Olivado

Olivado este un brand recunoscut international pentru productia de ulei de avocado. Acesta este un brand originar din Noua Zeelanda, care foloseste in prepararea uleiului de avocado doar culturi special crescute, prin care obtin un ulei cu o concetratie de acid de 0,8%.

Acest tip de ulei de avocado poate fi gasit si la noi pe piata, prin intermediul magazinelor de produse bio sau hypermarketuri, dar si mai simplu online tot prin intemrediul magazinelor bio. Biovoice este un magazin online care detine gama completa de ulei de avocado presat la rece la un pret foarte bun. Gama contine uleiuri de avocado cu diferite arome, precum cea de busuioc, chilli, lamaie sau rozmarin.

Impreuna cu acesta gama de ulei de avocado de la Olivado iti poti alege produsul cu aroma preferata si astfel poate devenii un important produs prezent in alimentatia ta zilnica.

Etichetat cu: , , ,
Postat în Sanatate

Lasă un răspuns