Un alt fel de sistem de evaluare a serviciilor angajatilor

Articol trimis de New Challenge

Tot mai multe firme cauta alternative pentru verificarea angajatilor sai, daca acestia respecta regulile impuse sau pur si simplu doresc sa urmareasca comportamentul acestora in relatia cu clientii sau potentialii clienti.

Unul din cele mai apreciate astfel de instrumente de masurare a calitatii angajatilor se poate face prin intermediul firmelor de mistery shopping. Pe scur, aceste firme de mystery shopping, vei putea identifica problemele ce apar in cadrul unui departament sau in cadrul unei locatii, acolo unde angajatii tai relationeaza cu consumatorul final. Scopul este de a vizualiza atitudinea acestora si procesul de vanzare, ulterior putand identifica cu usurinta problemele ce apar si remediandu-le astfel incat afacea sa ramana in preferintele consumatorilor.

Cum se efectueaza un astfel de proces

Tot acest program presupune evaluarea fata in fata a angajatilor prin intermediul unui mistery shopper. Mai exact, acest mistery shopper este o persoane foarte bine calificata si antrenata pentru a se comporta ca un client normal, urmarind un scenario foarte bine definit dinainte. In urma acestui scenariu, acesta poate identifica cu usurina anumite aspecte din cadrul vizitei sale in unitatea problema.

Scopul acestui mitery shopper este de a fi implicat direct in acest proces de vanzare, pentru a evalua direct angajatii, modul cum acestia procedeaza in cadrul vanzarii, atitudinea lor in acest proces, cat si rapiditatea cu care iti este oferita cele mai amanuntite detalii.

Beneficiile din urma angajarii unui astfel de mistery shopper pentru evaluarea angajatilor sunt multiple. In primul rand, detectezi problemele aparute cu personalul in procesul de vanzare si poti remedia imediat acolo unde sunt probleme. Mai mult de atat, in urma raportului trimis la finalul evaluarii de catre acest mistery shopper, poti verifica cu exactitate unde se afla firma ta in preferintelor clientilor si poti adopta noi strategii de crestere pe piata.

Etichetat cu: , , , ,
Postat în Afaceri Economie

Lasă un răspuns