Un fotbalist s-a prabusit pe teren

Articol trimis de markkona

In Romania, vineri noapte, a fost o noapte cumplita pentru lumea fotbalului romanesc. Un sportiv de la una dintre echipele fotbalului romanesc a decedat pe teren. Sistemele de supraveghere au inregistrat cum jucatorul, un tanar in varsta de 26 de ani, a cazut pe terenul de fotbal la doar 7 minute de la intrarea pe teren si doua ore mai tarziu a fost declarat decedat. Lumea fotbalului romanesc si-au manifestat preocuparea cu privire la tratametul de prim ajutor de care au parte sportivii din Romania. Desi este devreme pentru a trage concluzii despre moartea sportivului, politistii continua sa cerceteze cu privire la modul in care a avut loc decesul.

Deocamdata, procurorii din Bucuresti au deschis dosar penal pentru decesul tanarului sportiv si sunt asteptate raspunsuri, daca aceasta cumplita tragedie putea fi evitata. Autopsia facuta va lamuri cauzele decesului si daca ambulanta cu care mijlocasul a fost dus la spital era prevazuta cu echipamentele necesare salvarii acestuia si daca cadrele medicale a fost suficient de calificat. Aceste competitii sportive solicita prezenta unor cadre medicale calificate tip B cu ambulanta prevazuta cu defibrilator, kit de resuscitare, oxigen si trusa de aspiratie, obiecte esentiale care nu trebuie sa lipseasca. Cadrul medical de la spitalul la care a fost dus jucatorul, a zis ca operatiunile de resuscitare au durat mai bine de o ora, dar fotbalistul nu a reactionat. Nu se stie daca au fost defibrilatoare in ambulanta, insa declara ca principala forma de resuscitare este compresia toracelui.

Sistemele de inregistrare video si imaginile aparute in mass media confirma ca medicii nu au intervenit de urgenta atunci cand fotbalistului a lesinat. Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor de Interne a confirmat ca s-au constatat nereguli majore in cazul sportivului care a murit pe teren. Neregulile majore confirma ca anumite persoane nu a respectat reglementarile si legislatia si a precizat faptul ca, verificarile la serviciile de ambulanta privata, multe autorizatii de functionare au fost anulate si s-au dat amenzi uriase. Echipa de fotbal din care facea parte fotbalistul a anuntat ca vor retrage numarul tricoului pe care l-a purtat sportivul in semn de respect pentru acesta.

Etichetat cu: , , ,
Postat în Magazine Online

Lasă un răspuns