Un nou concept de ambalare

Articol trimis de Cristian

Cand vine vorba despre cumparaturi toata lumea stie cat de mult timp petrece pentru realizarea acestora si stie cat de greu poate fi uneori sa le transporti pana acasa mai ales daca sunt numeroase. Ceea ce este inca utilizat la scara larga in tara noastra in materie de ambalaje sau de modalitati de transport sunt sacosele de plastic iar acestea sunt prezente de la simplele magazine de cartier pana la marile lanturi de magazine. Fie ca este vorba despre magazine alimentare sau despre magazine care comercializeaza haine sau alte produse aceste sacose de plastic sunt omniprezente.

Este destul de imbucurator insa ca in ultimul timp au devenit foarte prezente si pungile de hartie iar acestea incep a fi prezente atat in ceea ce priveste cumpararea unor alimente cat si a unor haine sau pantofi. Primul motiv pentru care aceste pungi hartie si plastic ar trebuie sa fie mai prezente in viata noastra este legat de mediul inconjurator si la cat de prietenosi suntem cu acesta sau cat de mult vrem sa il protejam. Chiar daca este o moda in a fi prietenos cu mediul apeland la utilizarea de pungi de hartie puteti fi prietenos cu mediul in doua feluri primul dintre acestea fiind legat de modul de obtinere al pungilor.
Avand posibilitatea ca hartia din care sunt facute aceste pungi sa fie obtinuta din materiale reciclabile sau din materiale regenerabile cu siguranta mediul inconjurator va avea de castigat. A doua modalitate prin care mediul va avea de castigat este cea in care aceste pungi de hartie pot fi reciclate si pot fi transformate in cu totul alte materiale utilizabile.

Aceasta reciclare insa nu trebuie sa fie neaparat facuta in cadrul unor firme de reciclat intrucat exista modalitati prin care hartia poate fi transformata foarte usor in alte produse. Exista persoane care pot transforma foarte usor unele pungi de hartie in posete sau mai nou se poate opta chiar si pentru unele articole vestimentare.

Chiar daca in cadrul altor culturi aceste pungi de hartie au inlocuit de foarte mult timp sacosele de plastic mai este inca de munca in ceea ce priveste inlocuirea la un nivel general al acestora. Asta atat datorita mediului inconjurator cat si datorita faptului ca sacosele de plastic pot fi foarte periculoase si pentru copii sau animalele din casa care se pot sufoca sau accidenta. In ceea ce priveste avantajele unei categorii in detrimentul celeilate putem vorbi doar in privinta greutatii sustinute si a unei utilizari. Daca sacosele de plastic sunt avantajate datorita greutatii in ceea ce priveste utilizarile avantajul este in terenul pungilor de hartie datorita faptului ca acestea pot fi utilizate si pe post de pungi de cadouri fie ca sunt unele speciale realizate in acest sens cat si daca sunt cele primite in cadrul unor magazine de haine sau cosmetice.

Etichetat cu:
Postat în Magazine Online

Lasă un răspuns