Un plus de farmec

Articol trimis de Dumitru

Amenajarile exterioare vor aduce intotdeauna un plus de farmec locului asupra caruia sunt facute. Un plus de farmec nu face decat sa atraga oameni in spatiul respectiv sau, in cazul unei case, sa confere un anume grad de confort vizual. Asadar, in cazul unui spatiu, amenajarea, esteticul, oportunitatile de destindere, joaca si recreere, sunt cartea de vizita a acestuia. Cine merge catre un loc neingrijit sau care nu pune la dispozitie anumite conditii de destindere? Un exemplu pertinent: padurea si parcul. V-ati plimba copilul prin padure sau prin parc? Evident, parcul este alegerea majoritatii, prin simpla existenta a potecilor special amenajate, pentru inceput. Daca oamenii mai aud si despre spatii special amenajate, precum spatiile de joaca sau spatiile destinate sportului, cu siguranta acea majoritate are toate sansele sa se transforme in unanimitate. Conditiile create aduc intr-un intr-un numar direct proportional- o frecventare sporita a locului.

Spre exemplu, in cazul unei case, fiecare detaliu conteaza- de la culoarea casei, la cea a acoperisului, la modelul si materialul gardului, iar totul trebuie sa se afle intr-un echilibru calitate- pret. Diversitatea materialelor din care pot fi confectionate ofera posibilitatea adaptarii fiecarui buzunar la achizitonarea unui gard; ceea ce creste pretul, in schimb, este, de cele mai multe ori, modelul, design-ul, gradul de inovatie sau chiar unicitatea. Daca vorbim despre material, putem gasi garduri din fier forjat pornind de la 130 Ron metrul liniar, model clasic, iar ansamblul de porti al unui astfel de gard poate sari lejer de 700 Ron. Cel mai recomandat gard, insa, este gardul de beton, datorita rezistentei sale in timp. Acestea pornesc de la 80 Ron metrul liniar si pot ajunge pana la 180 Ron metrul liniar, insa in functie de model si marime, preturile pot varia.

Pe de alta parte, daca luam exemplul unui spatiu de joaca, al unui teren de tenis sau al unei terase, vom intalni un numitor comun: pavelele de cauciuc. Acestea, prin rezistenta la impact si suprafata plafonata, care permite drenarea apei, dar si prin diversitatea culorilor, pot fi folosite in diferite sfere de interes. Mai mult decat atat, arata bine, dand culoare si aducand nota de inovatie spatiului respectiv, motivand frecventarea locului, prin conditiile create. Adezivul pentru pavelele de cauciuc porneste de la 23 Ron/kg, in conditiile in care sunt necesare 0,2 kg/metru patrat, Preturile variaza: pavelele pentru locurile de joaca pornesc de la 60 Ron pe metru patrat, iar cele pentru terenurile de baschet, spre exemplu, pornesc de la 115 Ron pe metru patrat.

In functie de suma pe care o avem disponibila si nevoile spatiului in care vrem sa investim, dar si interesul catre o amenajare cat mai aspectuoasa, o informare detaliata asupra tuturor optiunilor existente este cheia. Catalogarea de “garduri ieftine” vine cu o nuanta subiectiva, pentru ca, desi preturile sunt accesibile si variaza pentru toate buzunarele, alegerile vor fi facute in functie de gustul investitorului si nevoile spatiului in care se va investi.

Etichetat cu:
Postat în Constructii

Lasă un răspuns