Usile metalice rezistente la foc

Articol trimis de Iulian

Usile antifoc, pot sa fie de diverse tipuri: cu un canat, cu doua canate si usi glisante. Pot fi fabricate din metal, lemn sau aluminiu, pline cu diferite material antifoc sau cu sticla.

Usile metalice rezistente la foc sunt printe cele mai rezistente si prin sistemul de constructie au ca principal scop limitarea raspandirii incendiului in interiorul cladirii bineinteles pentru perioade limitate de timp, incepand de la 30 de minute si ajungand in mod uzual pana la 120 minute.
Sunt special concepute pentu a rezista actiunii focului sunt confectionate din tabla aplicata peste o rama metalica, iar la interior pot avea armatura speciala din vata minerala, sau materiale rezistente la foc tip rigips, iar in jurul tocului este prezenta o garnitura termoexpandabila, care in cazul incendiului expandeaza asigurand ermetizarea intre foaia usii si tocul acesteia, impiedicand raspandirea fumului in cladire.

Uzual usile metalice sunt cu foaie plina, dar la cerinta clientului ele pot fi si vitrate, pentru detalii privind caracteristicile:

Pot sa fie usi rezistente la foc reversibile cu 1 canat si acopera toata clasele de rezistente la foc : 15, 30, 45, 60. 90 si 120 de minute. Sunt confectionate din foi de tabla galvanizata cu material izolant la interior. Grosimea foii de Usa Rezistente la Foc este de 50mm pentru REI 60 si de 60mm pentru REI 120. Tocul de colt este 55mm pentru REI 60 si de 65mm pentru REI 120, montat pe usa, indifferent daca este cu sau fara prag. Broasca rezistente la foc reversibila pentru cilindru, echipata cu cheie tip patent, se monteaza cu bolturi de siguranta pe partea cu balamalele. Manerele sunt din nylon cu miez metalic si sunt montate pe placa cu gaura de cilindru si cheie tip patent.

Etichetat cu: ,
Postat în Constructii

Lasă un răspuns