Viata privata si tehnologia

Articol trimis de markkona

Odata cu aparitia laptopurilor, Internetului si telefoanelor, viata noastra s-a schimbat foarte mult. Nimic in lume nu a adus modificari mai radicale in viata persoanelor in afara de aceste 3 obiecte care s-au transformat in nevoi existentiale. Internetul a dat nastere la o conexiune diferita si la alt nivel.

De exemplu, retelele de socializare sunt foarte importante pentru oameni in zilele noastre. Site-urile de socializare precum Twitter, Linkedln si Facebook fac posibila comunicarea oamenilor cu amicii lor, membrii familiei si oricare alta persoana cu care doresc sa comunice. Este ca o retea imensa de persoane ce comunica intre ele. Lucrul acesta ii face pe oameni sa constientizeze si alte sarcini, ceea ce este minunat. Vietile personale sunt mai aproape ca oricand, toate acesta din cauza conexiunii la Internet.

Tehnologia si viata privata

Similar, anumite aplicatii cool de pe telefonul mobil permit conexiunea rudele si persoanele dragi continuu. Aplicatiile ca Viber si WhatsApp permite sa suni sau sa trimiti mesaje oricarei persoane doresti, fara sa platesti. De asemenea, Snapchat a devenit trand-ul actual in zilele noastre in care poti crea povestea de zi cu zi si sa impartasesti cu prietenii ca sa vada ce faci tu.

Tehnologia ajuta cresterea academica si profesionala

Se considera ca cineva care este cunoscator in Microsoft Office poate lucra in mod efectiv si mult mai eficient fata de o persoana care nu are o diploma. O multime de elevi lucreaza in Word pentru a realiza lucrari corecte din punct de vedere ortografic si gramatical. Alte atributii pot fi efectuate in Excel si Word. In mod asemanator, lucrarile din lumea intreaga, fie profesionale sau academice sunt realizate in Power Point, care permite adaugarea clipurilor video si audio DVR, imaginilor, textelor si multe altele. Odata cu aparitia telefoanelor, Microsoft Office poate fi utilizat si pe acestea cu ajutorul aplicatiilor. Oriunde te-ai afla, poti deschide, modifica sau crea fisiere pe smartphone. Acelasi lucru se poate realiza si pe online pe Internet cu ajutorul Google Docs. Accesul la informatii de oriunde este posibila si acolo unde nu este nevoie de editare, in cazul in care informatiile nu au fost salvate offline.

Tehnologie si sanatatea

Sa ai grija de tine este mai usor ca niciodata, cu ajutorul tehnologiei. Stiinta medicala a incorporat utilizarea tehnologiei pentru a dezvolta utilaje pentru diagnostice si tratamentul bolilor. Inovatiile in domeniul medical stiintific, cum ar fi masinile de scanare RMN, masinile chirurgicale si multe alte dispozitive s-au facut datorita progreselor tehnologice. Industria farmaceutica a inregistrat o crestere extraordinara prin producerea noilor medicamente pentru tratarea bolilor, ce nu aveau niciun leac inainte. Mai mult decat atat, dispozitivele mici sunt dezvoltate pentru oamenii care se pot diagnostica si trata acasa. De exemplu, dispozitivul de verificare a tensiunii arteriale evidentiaza rata pulsului si a tensiunii arteriale. Numeroase lucruri, cum sunt si acestea au facut diferenta in viata oamenilor.

Etichetat cu: , , ,
Postat în IT Calculatoare

Lasă un răspuns