Ar trebui sa lasi incarcatorul de laptop Lenovo la incarcat tot timpul?

Articol trimis de Nicolae

Una dintre intrebarile care sta pe buzele multor persoane este daca sa lase un incarcator de laptop conectat la aparat si la priza tot timpul. Pentru ca, pana la urma, se gandesc ca nu este nimic rau in a lasa un incarcator de laptop Lenovo tot timpul in priza.

Ei bine, in primul rand trebuie sa stii ca exista baterii litiu ion si litiu polimer. Desi sunt confectionate prin tehnologii diferite ele functioneaza, pana la urma, la fel. De aceea, pentru ambele tipuri de cumulatori exista cateva principii valabile.

Se pare ca nu este asa o mare problema daca bateria este tinuta la incarcat, deoarece nu poate depasi 100%. Insa daca bateria este descarcata definitiv si nu o pui la incarcat pentru o mai mare perioada de timp, atunci pot aparea probleme, caci se poate ca bateria de laptop Lenovo sa nu mai functioneze cum trebuie pentru o lunga vreme!
In functie de marca si model, fiecare baterie are un numar de incarcari si de descarcari care poate fi facut, iar dupa aceea capacitatea sa se va reduce. Este firesc pana la urma, este un procedeu perfect normal, spun toti producatorii. Ca orice accesoriu de laptop, nici acumulatorul nu poate sa te tina o viata intreaga.

Atentie la temperatura pentru ca incarcatorul de laptop Lenovo se poate defecta!

Un aspect daunator este temperatura. Nici o baterie de laptop nu trebuie sa stea la temperaturi de peste 30 de grade Celsius, este posibil ca ma apoi bateria sa nu mai poata fi reparata. Asa ca simpla idee de a lasa laptopul tau vara, cand temperaturile sunt foarte ridicate, in masina, pote sa fie una foarte proasta… Asta pentru ca si acumulatorul dar si incarcatorul de laptop Lenovo, chiar daca sunt achizitionati din magazine precum laptop-direct de unde se stie ca sunt de calitate, pot sa aiba mult de suferit. Asa ca nu este bine sa procedezi niciodata astfel. La fel de rau este sa nu tii laptopul nici la temperaturi foarte scazute, geroase, care coboara mult zub zero grade Celsius.
Daca nu folosesti laptopul pentru o perioada indelungata, ai la indemana posibilitatea de a scoate bateria, insa numai dupa ce este incarcata suta la suta si de a o depozita intr-un loc uscat si racoros.

Etichetat cu: , ,
Postat în IT Calculatoare

Lasă un răspuns