Nu imi mai tine bateria laptopului. Ce sa fac? 

: 18, 05, 2018    2166 vizite

Multe persoane se confrunta cu probleme in ceea ce priveste durata de viata a bateriilor, mai ales cand vorbim despre laptopuri.

Cauzele pot fi multiple si sunt mai mult sau mai putin dependente de modul de utilizare al laptopului.

Sa luam ca exemplu doi utilizatori normali, unul care utilizeaza laptopul in modul desktop si unul care utilizeaza laptopul folosindu se de autonomia bateriei.

Utilizatorul care utilizeaza laptopul in modul desktop va beneficia de o autonomie mai mare a bateriei pe aceeasi perioada de timp.

Mai clar, dupa un an de utilizare, persoana care foloseste laptopul in modul desktop, cand il va utiliza in modul portabil, va beneficia de o autonomie cai crescuta comparativ cu persoana care foloseste laptopul doar in modul portabil. Diferentele nu sunt foarte mari dar sunt sesizabile.

Durata de viata a bateriei se masoara in cicluri de incarcare/ descarcare de acolo si comparatia de mai sus. Cu cat frecventa ciclurilor de incarcare creste cu atat durata de viata a bateriei scade.

Din asceasta cauza cei mai multi oameni se plang ca dupa un an sau cateva luni bateria laptopului nu mai are aceeasi autonomie sau are o autonomie foarte mica.

In cazul problemelor de acest gen, daca laptopul este utilizat in modul portabil are multe cicluri de incarcare, se recomanda inlocuirea acumulatorului.

Dupa aproximativ 800 de cicluri de incarcare, specialistii recomanda inlocuirea bateriei.

Experienta mea persoanala cu un laptop asus, care a fost folosit in ambele moduri si desktop si portabil mi a dovedit faptul ca un acumulator nu rezista mai mult de 1 - 2 ani in utilizare zilnica.

Dupa doi ani am inlocuit acumulatorul. Eu personal am comandat un acumulator pentru laptopul meu de pe Acumulator-Shop.ro si am fost foarte multumit de el, il folosesc si astazi. Daca ai un laptop si doresti sa il folosesti mai mult de 2-3 ani, merita investitia, mai ales daca doresti sa il folosesti  in modul portabil, este imperios necesara inlocuirea acumulatorului.


Taguri: acumulator laptop, baterie laptop si notebook.