Asigurarea sigurantei unei cladiri

: 07, 11, 2018    11007 vizite

In cazul unui incendiu, niste motoare desfumare isi vor face treaba foarte bine, acestea avand rol in prevenirea extinderii unui incendiu, ele contribuind la diminuarea pagubelor printr-o buna evacuare a fumului din interiorul unei cladiri. Este important sa aveti in vedere un astfel de sistem si sa-l incorporati cat mai rapid cladirii in care va desfasurati activitatea, atat pentru siguranta voastra si a angajatilor vostri, dar sii pentru o mai buna protectie a bunurilor. Click aici pentru mai multe detalii.

Evacuarea fumului

In cazul unui incendiu, primul lucru care ar trebui sa va preocupe pe langa stingerea focului este o buna evacuare a fumului, astfel incat pagubele sa nu fie atat de mari. Pentru a asigura o buna evacuare a fumului este important sa aveti la dispozitie aceste motoare desfumare, ele avand rolul de a va proteja in cazul unui incendiu. Fumul alaturi de produsele inflamabile pun viata oamenilor in pericol, dar si proprietatea acestora. Caile de evacuare devin de cele mai mutel ori inutilizabile in cazul in care cladirea este cuprinsa de fum. Cu cat focul este intretinut, cu atat gazele devin din ce in ce mai fierbinti si pot aprinde la randul lor alte zone care nu erau cuprinse de foc pana atunci. Un sistem foarte bine conceput de combatere a caldurii si a fumului devine astfel esential in fiecare cladire.

Un sistem sigur de evacuare a fumului este un lucru de care trebuie neaparat sa tineti cont. Un astfel de sistem va contribui la salvarea vietilor. Cu cat fumul va gasi o cale de evacuare mai rapida, cu atat persoanele din interior se vor putea salva. Sistemul va asigura o cale de evacuare foarte buna, astfel incat pagubele sa fie cat mai reduse, iar oameni isa aiba timp sa fuga dintr-o cladire afectata de un incendiu.

Alte aspecte

Aceste motoare desfumare sunt ideale si datorita faptului ca asigura o ventilatie naturala cladirilor, astfel incat in interiorul acestora sa patrunda mai mult aer curat. Aportul de aer curat ar trebui sa fie asigurat persoanelor care lucreaza intr-o cladire, astfel incat acestea sa-si faca treaba cat mai bine. Aportul de aer proaspat poate asigura un climat de lucru propice de aceea orice angajator ar trebui sa le asigure angajatilor niste conditii pe care ei sa le aprecieze. Ventilatia naturala economiseste energie, reducand in acelasi timp si costurile adiacente, de aceea este esential sa aveti in vedere acest lucru.

Arhitectura cladirilor din ziua de azi este una moderna, lucru ce implica si faptul ca aceste cladiri au nevoie si de o evacuare corespunzatoare. Evacuarea si patrunderea aerului dintr-o cladire este realizata prin intermediul centralelor de control. Acestea asigura permanent un flux de aer curat in interiorul cladirilor, acest aer avand un rating scazut de pierderi energetice. Senzorii acestor sisteme inregistreaza mereu parametrii de temperatura, astfel incat se poate configura cu precizie temperatura din interior dar si o circulatie corespunzatoare a aerului. Tinand cont de toate aceste lucruri, veti constata ca aerul va fi mereu unul foarte curat, iar persoanele din interiorul cladirii se vor bucura de aerul curat si de siguranta cladirii.


Taguri: sisteme de ventilatie, motoare desfumare, incendii