Ce este Microtoppingul?

: 30, 03, 2018    2746 vizite

Microtoppingul este definit ca fiind un strat de acoperire pe bază de ciment, aditivi, arido-pigmenți și amestec cu rășini, ce poate fi aplicat rapid si usor atât în spatii interioare cat si exterioare. Fiind foarte rezistent, cu ajutorul lui putem realiza diferite finisaje fără a mai fi nevoie sa eliminam vechile amplasari. El poate fi aplicat rapid și ușor pe podele precum si pe pereti, se fixează direct pe betonul substrat, oferindu-vă un rezultat extrem de durabil, care îmbunătățește suprafețele vechi și noi.

Cum ne poate ajuta în renovari ?

Avantajele microttoping-ului sunt ca la finalul aplicarii lui vom obtine un strat decorativ continuu, foarte estetic si complet impermeabil. Se pot realiza diferite finisaje, de la cele mai fine pana la cele mai rustice si antiderapante, cu ajutorul lui putem acoperi ceramica, schimba pardoseli, pereți cu gresie, lemn, marmura, ipsos si altele. Un microtopping se va adapta perfect oricarei suprafete, dandu-i un aspect complet nou si stralucitor, lasand un finisaj non-alunecare. Avem posibilitatea de a alege dintr-o paleta foarte larga de pigmenți minerali si de a obtine foarte multe nuante, acest aspect devenind un element cheie pentru decoratiuni. Microtoppingul are suficienta aderenta pentru a se adapta la forma oricarei suprafete. Din microtopping putem realiza accesorii pentru baie și bucătărie de la chiuveta și lavoar, pana la blat de lucru și cada de baie. Tot folosind microtoppingul s-a reușit crearea de mobilier pentru camera de zi de la mese până la suport vitrine.

Cum se intretine microtoppingul?

Odata aplicat, microtoppingul ajunge in primele doua zile la 60% de proprietatile lui mecanice si de rezistenta chimica, iar la 90% ajunge în 28 de zile. Riscul cel mai mare de a fi zgariat survine în intervalul acesta de 28 de zile, prin urmare este nevoie de o îngrijire special pentru a evita orice posibila mica zgarietura. Ne este recomandat sa protejam suprafetele in masura in care este posibil, având grija în special la varsarea lichidelor. Pe timp îndelungat, microtoppingul poate fi intretinut cu usurinta exact ca lemnul natural, spalarea facandu-se cu apa si detergent neutru.
Se recomanda aplicarea periodica de ceara auto dizolvata in apa si sa evitam intrarea directa de afara pe pardosea, nisipul fiind cel mai mare dusman al acestui tip de pardoseala.