Design-ul interior - balustrada interioara

: 06, 07, 2018    1544 vizite

     In ultima perioada, foarte multe case sunt prevazute cu mai multe etaje, de aceea este extrem de importanta protejarea celor care folosesc scarile sau a celor care aleg sa petreaca timp pe terasele sau balcoanele situate la etajele superioare. Acele elemente de protectie folosite, atat in interior, cat si exterior se numesc balustrade de inox  si pot fi realizate in diverse modele si combinatii de materiale.

Cum alegem balustrada potrivita?

Balustrada de inox

   Balustradele de inox pot fi realizate atat din inox simplu, cat si cu un adaos de lemn sau sticla.  Trebuie tinut cont insa, in functie de combinatia de materiale aleasa, care este cel mai potrivit loc pentru a montate si care sunt avantajele aduse de fiecare in parte. 

   Astfel, pentru un aspect cat mai deosebit, balustradelor de inox le pot fi adaugate insertii de lemn de stejar sau diverse tipuri de sticla securizata, in functie de gradul de luminozitate dorit.

  Atunci cand se opteaza pentru o balustrada de inox fara adaugarea altor elemente, inseamna ca stilul reprezentativ al casei este unul modernist. Se poate opta pentru doua tipuri de inox, mai exact, lucios sau satinat. Daca se opteaza pentru o balustrada de inox lucios, trebuie sa se tina cont de faptul ca acesta nu este foarte greu de intretinut si trebuie curatat si igienizat periodic, insa acesta reuseste cu succes sa ofere o nota de eleganta casei. Daca se opteaza pentru o balustrada de inox satinat, atunci trebuie stiut ca acesta trebuie curatat in permanenta. 

  Daca nu esti sigur in privinta alegerii pe care trebuie sa o faci, cel mai bine este sa se apeleze la specialisti, caci acestia, datorita experientei acumulate de-a lungul timpului, reusesc sa ofere cea mai buna varianta in privinta modelului care trebuie ales. Acestia pot, fie sa ofere o solutie personalizata in functie de ceea ce ofera interiorul casei, fie sa va prezinte modelele pe care ei le-au realizat pentru alte locuinte, sau pot prezenta acele modele disponibile in cataloagele firmei.

Cum se intretin balustardele de inox?

  Chiar si atunci cand sunt alese pentru exterior, trebuie stiut ca aceste balustrade de inox au o durata foarte mare de viata, nu exista riscul de a se deteriora sau rugini, de aceea reprezinta cea mai buna solutie atunci cand se doreste protejarea unui anumit spatiu. De asemenea, acestea au un pret destul de accesibil si avantajos, iar o data ce acestea sunt montate, ele nu mai au nevoie de alte lucrari suplimentare sau alte cheltuieli necesare pentru intretinerea lor intr-o stare buna.

  Aceste balustrade de inox nu necesita decat rare momente in care acestea trebuie curatate si igienizate, datorita faptului ca sunt in permanenta atinse cu mainile. Cea mai simpla solutie pentru a le curata, este sa se foloseasca apa si sapun, apoi sa fie clatite si sterse cu ajutorul unei carpe din bumbac. 

  In cazul in care acestea sunt foarte murdare, trebuie curatate si dezinfectate cu o solutie din apa si otet, care reuseste sa ofere inoxului acea stralucire initiala.

   Este foarte important insa, sa nu se foloseasca nici un fel de substante abrazive sau bureti de sarma, caci acestia pot deteriora si zgaria suprafata balustradei din inox.


Taguri: casa, design, interior, familie