Motoare desfumare pentru siguranta vietii tale

: 09, 08, 2018    1189 vizite

Siguranta persoanelor din cladiri si incinte, este una dintre cerintele cheie care afecteaza proiect arhitectural. In cazul in care cladirea implica un numar mare de fatade, solutia ideala este de a implementa sisteme cu motoare desfumare de la Motoare Desfumare pentru a elimina fumul. Acest sistem de siguranta indeplineste functia de ventilatie, fara a deranja aspectul arhitectural al cladirii. Mecanismul principal al sistemului de ferestre pentru eliminarea fumului, este motorul de desfumare al carui scop principal este de a rabata ferestrele pentru a elimina fluxul de fum, monoxid de carbon si energie termica, ca urmare a unui incendiu.

 

In procesul de ardere, caldura si fumul sunt eliberate. In cladiri, acesti doi factori reprezinta un pericol important pentru oameni, animale si proprietati. O crestere constanta a temperaturii poate duce la asa-numitul "blitz comun" atunci cand focul se raspandeste ca o explozie. Cladirile trebuie proiectate in asa fel incat sa limiteze raspandirea fumului si a flacarilor in caz de incendiu. Este necesar sa se protejeze cat mai mult posibil caile de evacuare a fumului si sa se creeze modalitati de avansare pentru brigazile de pompieri.

Motorul desfumare asigura protectia necesara

Timpul de evacuare a oamenilor din cladire este numarat in secunde. Focul se extinde rapid, iar fumul, care este un pericol foarte grav, se raspandeste mai repede decat focul. O reactie naturala la foc este sa fugi. Cu toate acestea, este dificil sa scapi rapid din cladiri mari, inalte, tunele si structuri subterane. Evacuarea persoanelor fizice neajutorate dintr-un incendiu de mari proportii, cum ar fi  pacientii spitalizati, bolnavi grav sau supusi unei interventii chirurgicale, prizonieri etc., nu este posibila. In astfel de cazuri, sistemele cu motoare desfumare,  asigura protectia necesara. Sarcina principala a sistemelor de eliminare a fumului, este eliminarea produselor de ardere - in special, fumul caustic, care pune viata in pericol.

Spre deosebire de iesirile naturale a fumului, de exemplu, gauri in acoperis, sistemele mecanice de evacuare a fumului, incepe imediat sa functioneze la capacitate maxima. Este deosebit de important ca centrele comerciale, aeroporturile, parcarile subterane, supermarketurile etc., sa fie echipate cu sistemele mecanice de indepartare a fumului si caldurii, mai ales daca exista camere inalte fara ferestre, spatii marii, cladiri cu o incarcatura de curent (vant) constant, camere mari predispuse la un incendiu mare, incinte cu sisteme de stingere a incendiului prin aspersoare etc.

Asigura extractia fumului

Extractia fumului este, prin urmare, unul dintre elementele fundamentale ale evacuarii. Scopul motorului desfumare  este de a controla miscarea fumului si de a-l extrage pentru a limita riscurile, a facilita evacuarea oamenilor si de a putea interveni cu usurinta la stingerea incendiului. De asemenea, acest lucru impiedica raspandirea focului in timpul degajarii caldurii. Datorita instalarii unui sistem de evacuare a fumului si a caldurii, gazele pot parasi imediat cladirea, datorita motorului desfumare, care are rolul de a interveni imediat prin rabatarea ferestrelor.

Munca pompierilor, in acest caz, va fi mai usoara, deoarece rutele de evacuare si salvarea vor fi garantate, si,  in consecinta, vor fi mai putine victime. Caldura are un efect daunator asupra structurilor cladirilor. Daca motorul desfumare a sistemului de eliminare a fumului functioneaza corespunzator, este facilitata nu numai evacuarea, ci, se mentine o performanta termica relativ scazuta. 


Taguri: motoare de desfumare, incendii, motoare