Tavanele extensibile. Ce avantaje ne ofera alegerea lor?

: 10, 07, 2018    1364 vizite

    Cea mai noua descoperire ce tine de design-ul interior al caselor si locuintelor noastre, dar si pentru diverse spatii comerciale, mai mici sau mai mari, sunt acele tavane extensibile, care ofera incaperilor un plus de noutate si modernitate si incep sa fie din ce in ce mai cautate de catre romanii ce doresc sa isi reamenajeze casa.

   Aceste tavane sunt foarte speciale, atat datorita formelor, cat si texturilor si reusesc sa iasa in evidenta prin frumusete, originalitate si perfectiune. Caci cu siguranta, aceste modele de tavan sunt ideale si perfecte in orice incapere,oferind un design cu adevarat special.

  Din ce sunt obtinute tavanele extensibile si cate tipuri sunt?

   Aceste tavane sunt obtinute dintr-o membrana fina PVC care este fixata pe o rama, ce este montata in prealabil pe tavanul real al incaperii .

  Acest tip de plafon nu trebuie decorat cu nimic altceva, nu trebuie zugravit, nu trebuie protejate de anumite pericole, caci aceste membrane PVC sunt obtinute cu ajutorul unor masini mari, in culorile si finisajele dorite de client, la dimensiunile cerute de acesta.  Singurul lucru ce trebuie hotarat este ce anume doriti sa vedeti de fiecare data cand va priviti tavanul, cu ce imagine , desen sau ornamente doriti  sa va incantati privirea.

    Desi paleta de culori este foarte diversificata si variata, se poate opta pentru orice tavan personalizat cu o anumita imagine dorita.  O data luat dimensiunile exacte de catre specialist, in termen de trei zile membrana PVC va fi gata de montat.

  Este foarte important de stiut faptul ca pentru a se putea monta acest tavat extensibil nu este necesara eliberarea incaperii sau daca tavanul vechi a fost renovat sau nu.

  Acest tip de tavan previne aparitia ecoului, iar daca se doreste ca acesta sa ofere si o izolare fonica, sa se monteze pe vechiul tavan polistiren sau alte materiale pentru antifonare si abia dupa sa se monteze tavanul.

  Atunci cand se monteaza tavanul, se pierd aproximativ cinci centimetri din inaltimea camerei, sau mai mult daca se doreste mascarea altor obiecte sau tevi.

   Pretul unui astfel de tavan variaza in functie de numarul de metri patrati ai incaperii, dar si in functie de modelul ales si efectele speciale dorite. La acest pret se mai adauga si acele costuri suplimentare pentru montaj.

  Cum se ingrijeste un tavan extensibil?

  Tavanul poate fi montat si demontat ori de cate ori se doreste , fara a se pune problema vreunei defectiuni sau sa ii fie afectata in vreun fel calitatea.

  Suprafata membranei din care este obtinut tavanul este antistatica si nu necesita anumite situatii speciale de ingrijire. In cazul in care se doreste totusi sau este murdarit din greseala, tavanul trebuie sters cu ajutorul unei carpe de praf si solutie de geamuri.

    Daca este montat si instalat de catre specialist, atunci tavanul beneficiaza de o garantie de 10 ani.

   Daca in timp nu iti mai place modelul ales pentru tavan, este foarte simplu de inlocuit, doar printr-o simpla schimbare a membranei PVC pe care a fost imprimata noua cerinta.


Taguri: design interior, tavan, decoratiuni interioare