Tendinte în amenajarea spatiilor office

: 12, 04, 2018    3126 vizite

Au dispărut zilele în care sediul unei companii era privita drept o clădire sobra, lipsita de personalitate si stil. In prezent, sediul oricarei firme este privit ca o carte de vizita reflectand expresia valorilor companiei.

Din ce în ce mai multe companii romanesti investesc si pun accentul pe amenajarea spatiilor de lucru, bazandu-se pe o viziune deschisă si mobila.

Motivul pentru care aleg sa acorde o asa importanța design-ului birourilor, se datorează în primul rand obtinerii unui mediu propice care sa motiveze angajații si sa crească atât calitatea muncii dar si productivitatea ei.

Este demonstrat cum investitia asupra unei amenajari interioare office influențează productivitatea angajatilor, conducând la desfasurarea activitatilor intr-o atmosfera placuta, relaxanta si fără stres.

Oamenii au activități si moduri diferite de a se desfasura la locul de munca, motiv pentru care amenajarea spatiilor trebuie privita drept una flexibila pentru a corespunde atat necesitatilor de lucru individuale, cat si celor de lucru in echipa.

De aceea, tot mai multe companii isi doresc obtinerea de spatii personalizate având la baza un design modern si placut la vedere.

Sediul unei firme reprezinta cartea de vizita a acesteia, ceea ce înseamnă ca modul în care sunt amenajate birourile are un impact urias asupra imaginii propriei afaceri si reprezinta expresia valorilor companiei.

Un alt lucru pe care imaginea unei firme îl poate transmite este bazat pe senzatia de profesionalism precum si importanța acordata asupra tuturor persoanelor care isi desfasoara activitatea aici.

Designul spatiilor destinate birourilor depinde foarte mult si de profilul companiei, astfel ca atunci când pasesti în sediul unei firme iti poti da seama cu usurinta despre domeniul sau cultura organizationala si etica a firmei.

Intr-o agenție de publicitate de exemplu, nu ne va surprinde sa întâlnim un decor total diferit de cel al unei firme de contabilitate, lucru datorat profilului dar si stimulilor diferiti pentru a lucra eficient.

Clasicele birouri si scaune sunt acum inlocuite cu altele ce ofera corpului o pozitie apropiata de cea „in picioare” fiind cu mult mai ergonomice decat cele vechi.

Birourile open space sunt si ele cele care dicteaza acum designul unei firme inlocuind obiectele tip cubicle care nu ofera nici intimidate si nici liniste.

Plantele au rolul de a defini imagininea spatiului, iar initiativa de a le plasa în diverse colturi ale incaperii vor îmbraca intreg spatiu în așa fel incat natura sa devina parte integrata din spatiul de lucru. Sala de conferințe va avea si ea parte de o mica transformare fiind inlocuita de statii de lucru mobile, fotolii confortabile precum si canapele în diverse culori vesele asortate cu diferite decoratiuni care împreuna vor reusi sa confere participantilor o stare de relaxare si de bine.

Spatiile de relaxare devin din ce in ce mai populare, datorita menirii lor ca angajații sa se retraga de la spatiul de lucru clasic pentru ca mintea sa se poata relaxa si odihni.

Facand din aceasta sala de relaxare mediul optim pentru a te concentra si de a găsi o solutie potrivita pentru o anumita problema la care într-un anumit moment și într-un anumit ambient nu ii poti găsi rezolvare.