Ai nevoie de un antrenament de detoxifiere?

: 28, 04, 2018    3057 vizite

Acum ca a venit sezonul cald, este timpul perfect pentru miscare si exercitii fizice care sa te ajute sa-ti indeplinesti obiectivele pe acest an. Primavara este si vremea schimbarilor, asa ca poate este cazul sa te intrebi daca nu cumva rutina ta anterioara de antrenament nu are nevoie de cateva ajustari.

Daca te antrenezi din greu, ai putea intampina niste dureri. Dar exista o diferenta intre muschii care muncesc din greu sa se recupereze si muschii care muncesc prea tare si intampina diferite probleme.

Accentuarea durerii musculare este frecventa dupa antrenamentul de rezistenta, dar exista semne care inseamna ca este vorba de mai mult decat de niste muschi umflati, ci ar putea fi vorba de o vatamare. Daca si dupa cateva zile aveti dureri, poate este cazul sa faceti mici schimbari in antrenament sau sa luati o pauza.

Pe de alta parte, daca va simtiti lipsiti de motivatie si aveti nevoie de o provocare, poate este vremea sa schimbati antrenamentul sau sa il intensificati. Cresterea greutatii, seturilor sau repetarilor, variatia ritmului sau a ordonarii miscarilor pentru a lucra diferiti muschi, acestea ar putea fi solutiile castigatoare.

Zilele de odihna sunt importante pentru creierul tau, pentru corpul tau si pentru starea ta de spirit, deci asigura-te ca iti iei, in functie de necesitati, zilele de pauza necesare pentru a te recupera si a da in continuare randament.

Te-ai oprit din analizarea progresului? Daca ai avut recent senzatia de stagnare, ar putea fi momentul sa iti schimbi antrenamentul. Antrenamentele nu trebuie sa fie haotice sau sa te faca sa stagnezi. Majoritatea persoanelor au un loc de munca, iar programul uneori prea solicitant, ne poate face sa renuntam la orele petrecute in sala de sport sau in aer liber, cu toate ca in afara de beneficiile pe care le aduce organismului, este o solutie eficienta de a ne relaxa.

Daca corpul tau nu se mai schimba, incearca sa adaugi noi exercitii la rutina de antrenament sau chiar sa il schimbi cu ceva complet nou. Daca te-ai plictisit de antrenamentele cardio, poti incerca o sesiune cu greutati. Nu-ti fie teama sa incerci sa ceri ajutor sau sa iti iei un partener de antrenament. De multe ori, o alta persoana te poate ajuta sa ramai motivat, iar sesiunile de antrenament pot fi mai dinamice.

Antrenamentul, la fel ca o multime de alte aspecte din viata ta, are nevoie din cand in cand de o detoxifiere care sa te ajute sa obtii rezultate din ce in ce mai bune. In felul acesta iti provoci in mod constant organismul sa se adapteze si sa se schimbe in bine.

Asadar, cand simti ca ceva nu este in regula sau cand nu mai obtii rezultatele pe care ti le doresti, nu trebuie sa renunti sau sa te demoralizezi, ci dimpotriva. Solutiile sunt multe si la indemana ta, iar motivatia este principalul ingredient al succesului.


Taguri: