Pisele de schimb, indispensabile pentru utilaje

: 27, 06, 2018    1486 vizite

Atunci cand vorbim despre cele mai importante industrii din lume, cu siguranta industria constructiilor de masini si prelucrarea metalelor sunt in topul clasificarii. Avand un rol decisiv in economia locala, dar si mondiala, aceasta industrie isi are bazele in echipamentele tehnice si nu se poate dezvola fara unele echipamente, de la cele mai mari la cele mai mici: cuplaje cardiace de calitate CI, pinioane si multe altele. Asadar, suportul tehnic este un element prioritar atunci cand se planifica o strategie de dezvoltare in domeniul constructiilor. Daca utilajele de mari dimensiuni sunt cele care aduc un impact valaros intr-o fabrica, nici piesele mici nu pot fi de neglijat, mai ales alegerea potrivita a unor cuplaje cardanice.

Intretinerea echipamentului tehnic

Industria utilajelor folosite in diverse domenii de activitate a cunoscut de-a lungul timpului o dezvoltare impresionanta din punct de vedere tehnologic, chiar si in adaptarea pieselor mici la nevoile noilor tehnologii; astfel ca se gasesc pe piata diferite cuplaje cu gheare HRC, cu burduf sau indispenabilele cuplaje cardanice. Desi cea mai mare parte din echipamentul tehnic este adusa din alte tari cum ar fi SUA sau Japonia, intretinerea echipamentelor se face la noi in tara, unde se pot gasi o multime de magazine de specialitate care ofera clientilor lor o gama larga de produse. Printre cele mai des intalnite piese achizitionate sunt: cuplajele cardanice, curelele trapezoidale si cremalierele.

Solutii tehnice optime

Odata cu tehnologizarea echipamentelor tehnice utilizate de fabrici si firmele producatoare de masini, apare si nevoia si orientarea spre gasirea de solutii optime, personalizate care vin in ajutorul dezvoltatorilor. Cele mai des intalnite probleme ale echipamentelor sunt cele legate de partea de transmisii, unde apar deseori e nevoie de schimabarea cuplajelor cardanice sau a curelelor dintate. In ultimii ani, s-au dezvolvat multe companii care ofera suport tehnic intr-o maniera transparenta, ofera analiza si consiliere pe parte de raparatii echipamemt si o implementare profesionala a serviciilor. Nevoia de adaptare la noile concepte tehnologice se resimte puternic si in indistria constructiilor de masini si prelucrarea metalelor – apar noi piese, noi motoare si noi functionalitati – multe companii locale inteleg aceste nevoi ale clientilor si pun la dispozitia acestora o gama larga de piese de schimb, cum ar fi: cuplaje cardanice, grupuri conice, fulii de variator dar si subansamble industriale. Fiind doua domenii conectate, deoarele una nu poate functiona fara cealalta, industria prelucrarii metalelor si industria constructoare de masini se bucura in ultima perioada de contracte cu furnizori profesionisti care pun bazele unei colaborari pe termen lung si care pun la dispozitie cele mai noi si eficiente piese de schimb pentru echipamntele tehnice.

Desi se poate observa in industria prelucrarii metalelor o scadere in productia de fabricate, industria constructiilor de masini este in continua dezvoltare iar noile tehnologii se resimt puternic in modalitatea de lucru, in nevoia de materii prime, in pregatirea utilajelor. Piata de desfacere este una din ce in ce mai mare pentru magazinele de specialitate care ofera piese de schimb si solutii tehnice pentru intretinerea, reparatia echipamentelor tehnice si a utilajelor.


Taguri: piese de schimb, subansamble, industrial