Cum trebuie ales fardul de obraz?

: 28, 07, 2018    718 vizite

 Unul dintre produsele cosmetice care au un rol important in desavarsirea machiajului este un fard de obraz de calitate in culoarea potrivita. Acesta poate schimba fizionomia, reusind sa evidentieze trasaturile frumoase, pe deasupra poate aduce prospetime unui ten palid si obosit.

Cum se alege culoare potrivita a fardului de obraz?

     Pentru a putea gasi nuanta potrivita a fardului de obraz, aceasta trebuie sa fie incercata inainte de a o cumpara, in magazine.

   Pentru un efect de senzatie si un machiaj reusit, este foarte important ca nuanta aleasa sa fie cea potrivita, altfel efectul poate fi unul dezastruos.

    Tenului deschis i se potrivesc cel mai bine acele farduri de oraz in nuante neutre sau roz pal, piersica sau bej. Acelui ten care are subtonuri galbene ii sunt potrivite nuantele in culori calde, care dau o oarecare senzatie de bronz.

   Acelor doamne cu tenul mai inchis la culoare, cu pielea maslinie,le este potrivit un fard de obraz in culoarea corai, oranj sau diverse nuante de cafeniu, acestea reusind sa scoata in evidenta trasaturile naturale ale acestora.

  Pentru vara, atunci cand tenul este bronzat, pentru a-l putea evidentia trebuie sa folosim un fard de obraz sidefat, amestecat cu unul in nuanta  scotisoarei.

Care este tipul de fard de obraz potrivit?

    Produsul cosmetic numit fard de obraz sau blush poate fi gasit intr-o mare varietatea de tonuri si nuante.

   Fardul de obraz sidefat este potrivit pentru momentele sau ocaziile speciale, deoarece ofera fetei luminozitate si stralucire. Acesta nu este potrivit pentru a fi folosit in timpul zilei, deoarece poate da senzatia de un ten mult prea incarcat.

  O textura mata, pudrata a fardului de obraz, este ideala pentru a fi folosita in timpul zilei, caci reuseste ca confere tenului un aspect natural.

    Fardul de obraz sub forma de crema sau gel este potrivit tenului uscat, caci reuseste sa ofere un plus de hidratare.

  Fardul de obraz sub forma de pudra sau lichid este potrivit tenului gras, caci acestea au de obicei formule care nu incarca.

Cum se aplica fardul de obraz?

  Fardul de obraz se aplica cu ajutorul unei pensule speciale pentru fard. Cu ajutorul acesteia se ia fardul, incercand sa se indeparteze execsul si se incepe aplicarea, intotdeauna dinspre pometi spre par.

  O tehnica foarte folosita este aceea numita ‘tehnica zambetului’  si consta in pudrarea pometilor care sunt evidentiati datorita contractiei fetei in momentul cand se zambeste.

   Conturand linia pometilor, vei reusi sa realizezi acel machiaj care te avantajeaza cel mai bine.Pentru a se evita acel efect de masca, produsul se aplica treptat, folosind miscari circulare, pentru o culoare cat mai uniforma.

    Fardul de obraz este ultimul produs cosmetic care se aplica, chiar si dupa fondul de ten si pudra. Blush- ul sau fardul de obraz are posibilitatea de a oferi acel aspect proaspat machiajului.

   Fardul de obraz poate si folosit chiar si in momentele in care nu s-au folosit alte produse cosmetice, trebuie avut grija ca acesta sa fie aplicat intr-un strat deosebit de subtire.  De asemenea, un fard de obraz cu o textura ca a cremei trebuie aplicat astfel incat sa fie evitate petele de culori inestetice.


Taguri: machiaj, frumusete, produse profesionale