Metoda de folosire a tusului pentru ochi

: 09, 08, 2018    1175 vizite

Tusul pentru ochi este unul dintre cele mai necesare produse cosmetice pentru orice punga cosmetica de baza, multe femei considerand ca machiajul nu este definitivat fara aplicarea unui tus pentru ochi. Pentru a gasi un tus pentru ochi perfect, ia in considerare mai multi factori simultan, cum ar fi optiunea de culoare si optiunea de machiaj pe care intentionezi sa o utilizezi odata cu acest tip de produs cosmetic. Atunci cand intri in magazinul online,  acest lucru te va ajuta sa faci alegerea potrivita in functie de dorintele tale si in functie de buget, economisind o mare parte din bani. Daca pielea este sensibila sau este predispusa la alergii, asigura-te ca formula este hipoalergenica.

Util pentru machiaj

Tusul lichid pentru ochi este cel mai obisnuit tip de eyeliner. In primul rand, este usor de aplicat, in al doilea rand, iti permite sa trasezi atat linii subtiri cat si linii groase, iar  in al treilea rand, acesta are, de regula, o buna rezistenta. Cei care au deja mana formata  in arta machiajului, pot trasa cu usurinta linii subtiri si ingrijite pe pleoape. Chiar si artistii in arta machiajului sfatuiesc sa se foloseasca linerul lichid. Ofera o acoperire bogata  si nu aluneca in timpul zilei. Daca abilitatile tale in desenarea liniilor sunt departe de efectul dorit, este mai bine sa ai rabdare cu linerul lichid, trasand incet si sigur o linie corecta pe pleoapa.

Pentru a intelege ce fel de linii sunt potrivite pentru tine, acorda atentie formei ochilor. Daca sunt in forma de migdale, traseaza o sageata in crestere pana la coltul exterior al ochiului. Pentru ochii cu colturi exterioare proeminente, omite astfel de sageti cu actiune activa, deoarece coada face vizual ochii mult mai lungi. Daca ai o pleoapa iminenta, sagetile se extind, umpland toata suprafata vizibila a pleoapei mobile. 

Tipuri de linii

 

Linia de baza.O linie scurta delicata subliniata pe linia de crestere a genelor, face vizual genele mai groase. Picteaza linia intermitent cu un creion negru de-a lungul marginii, tragand o linie cu tus de pleoape peste ea si facand o sageata mica in coltul ochiului.

Linia cu coada. O sageata coquett care face ca genele sa fie vizual mai groase. In loc de o coada trage doua, iar irisul tau va dobandi o privire fermecatoare.

Linia clasica. Poate atat sa completeze machiajul ochilor, cat si sa actioneze ca un singur accent. Deseneaza o coada in prelungirea liniei de-a lungul genelor, apoi ingroasa treptat sageata in directia din coltul interior al ochiului spre exterior.

Linia pe jumatatea pleoapei. Acest tip de linie va ajuta vizual sa indepartezi ochii apropiati. Daca distanta dintre ochi este mai mica decat marimea ochilor, intr-un mod generos, evidentiaza coltul interior al ochiului sau aplica umbre stralucitoare luminoase de evidentiere si contur ciliar, incepand de la mijloc spre exterior.

Linia ingrosata. Ingrosarea liniei cu tus de pleoape permite obtinerea efectului de  ochi de pisica si accentuarea conturului. In acest caz trebuie sa iti amintesti de regula principal in arta machiajului, si anume,  cu cat este mai groasa linia de pe pleoape, cu atat genele trebuie sa fie mai lungi, astfel incat o linie foarte groasa necesita aplicarea genelor false sau a extensiilor.


Taguri: make-up, beauty, cosmetice profesionale