Ce impact au reducerile asupra noastra?

: 07, 06, 2018    1552 vizite

Reducerile, in functie de fiecare comerciant in parte, pot fi privite de catre consumatori ca fiind mai mult sau mai putin avantajoase.
Cu toate acestea, apetitul romanilor pentru reduceri este intr-o continua crestere, un exemplu fiind magazinele dedicate reducerilor din sfera online care se afla in topul celor mai vizitate site-uri, pentru ca scopul lor este acela de a vinde de produse la preturi accesibile pentru buzunarul fiecaruia.
In aceasta sfera, intalnim magazine online care afiseaza promotii cu reduceri la preturi de vanzare in procente de pana la 80%, de aceea nu este greu sa explicam de ce aceste site-uri au un trafic ridicat si un numar mare de clienti.

In ziua de astazi reducerile, ofertele, promotiile dar si concursurile au devenit instrumente de marketing extrem de importante.
In general clientii sunt atrasi de ele si raspandesc vorba foarte rapid, aceasta fiind o metoda prin care, cu ajutorul potentialilor clienti, inca un brand se poate consolida intr-un mod serios si armonios.

Reducerile aparute in cadrul comertului desfasurat in spatiul online, au reprezentat pentru multi romani un motiv suficient de mare pentru formarea primelor tranzactii pe internet.
Conform unor statistici care au ca scop analiza tranzactiilor efectuate prin intermediul dispozitivelor mobile, reiese ca 35-40% din totalul cumpărăturilor din mediul online au fost efectuate folosind aceste dispozitive.

Piata dispozitivelor inteligente s-a dezvoltat, iar in aceeasi tendinta, magazinele online din Romania au inregistrat cresteri colosale ale traficului generat, mai exact 50% din traficul online pe site-uri se efectueaza accesind telefoanele mobile, in detrimediul altor dispozitive de navigare.
In felul acesta numarul de comenzi online plasate pe astfel de dispozitive a crescut semnificativ fata de alti ani.
Datorita tendintelor in crestere expuse mai sus, magazinele online au ca prim scop optimizarea site-urilor pentru o mai buna vizualizare a magazinelor pe toate dispozitivele mobile.

Alimentarea apetitului romanilor pentru reduceri a fost consolidat prin initierea de campanii de tipul “Black Friday”, si multe altele, sub alte denumiri, care aduc cresteri in vanzari de aproximativ 30%.

In ceea ce priveste achizitia produselor sau serviciilor comandate, romanii aleg varianta platii ramburs, in proportie de 90%. La acest capitol, doar 7-8 % aleg platile cu cardul, diferenta de 2-3% fiind reprezentat de plata prin sms, online bancking sau prin intermediul micro-platilor.

Potrivit statisticilor efectuate de Visa, romanii prefera sa isi foloseasca cardurile in primul rand pentru a achita facturile de utilitati, in al doilea rand pentru a achizitiona produse din sfera online si nu in ultimul rand pentru în cazul serviciilor telefonice.

Topul privind categoria de produse favorite de romani a ramas nechimbat fata de alti ani, prin urmare categoriile urmarite de clienti sunt in principal: casă şi decoraţiuni, electro-IT&C, Fashion & Beauty, precum şi produsele destinate copiilor.


Taguri: reduceri, iareduceri