Care sunt cauzele dermatitei?

: 07, 11, 2018    11064 vizite

Stilul nostru de viata dicteaza de cele mai multe ce se intampla cu corpul nostru. Alimentatia, sportul, schimbarile climatice, stresul – toate acestea reprezinta factori care pot determina aparitia unor afectiuni la nivelul pielii. Dermatita este destul de des intalnita si nu are o cauza anume, specifica. Exista insa o varietate de creme pentru dermatita de la Medicalia  care ne pot ajuta in cazul in care ne confruntam cu aceasta problema.

Simptomele dermatitei

Dermatita este o afectiune usoare a pielii care da impresia de iritatie, sau mici zone in care avem roseata pe piele. Cum ne dam seama ca o avem? Daca observam ca avem pielea uscata si putin rosiatica s-ar putea sa ne contruntam cu dermatita pentru care este recomandata in mod special folosirea unui tub de crema pentru dermatita. Aceasta afectiune mai are ca si simptome si mancarimea in mod regulat, diverse leziuni la nivelul pielii (de obicei au forma unei iritatii, piele foarte uscata si rosiatica). Exista mai multe tipuri de dermatita, insa tratamentul lor este asemanator, si anume se trateaza cu ajutorul unei creme pentru dermatita.

Exista mai multe tipuri de dermatita: de contact, seboreica, cercariala, neurodermatita si dermatita atopica. Pentru fiecare dintre aceste forme de afectiune a pielii, exista tratament medicamentos sau naturist, insa cea care a dat rezultate pana acum a fost crema de dermatita clasica.

Cauzele dermatitei

In linii mari, cauzele aparatiei dermatitei sunt stilul de viata nesanatos si starile emotionale puternice. Iata cateva cauze mai specifice:

-schimbarea brusca a temperaturii: atunci cand calatorim intr-o tara cu climatul foarte diferit s-ar putea ca pielea noastra sa nu suporte si se adapteze atat de repede la noile temperaturi. Un alt factor ar putea fi trecerea brusca de la un anotimp la altul, in cele mai multe cazuri de la zilele calduroase la cele reci

-lipsa de odihna: corpul si mintea noastra au nevoie de odihna, de somn, de liniste. In caz contrar, putem sa ne trezim cu dermatita care semnaleaza nevoia corpului de odihna. O forma usoara de dermatita se poate trata cu o crema pentru dermatita pe care o gasim in magazinele online sau in farmacii.

- alte boli de piele precum psoriazisul, acneea vulgara, acneea rozacee – aceste boli ale pielii au in mare parte aceleasi manifestatii, piele uscata, iritatii, roseata in anumite zone. Daca te confrunti cu una dintre aceste boli, este posibil ca si dermatita sa apara. Ea poate fi prevenita sau ameliorata cu ajutorul unor creme pentru dermatita.

- produse de styling sau exfoliante: fie ca sunt aplicate pe scalpul capului, fie ca sunt unele produse pentru pielea corpului, acestea pot duce la aparitia dermatitei. Unele produse folosite in exces pot afecta pielea sau tenul, cauzand unele iritatii sau pete.

Indiferent de forma de dermatita cu care te confrunti, este indicat sa apelezi la un specialist care sa determine cauzele ei si sa iti recomande un tratament. In majoritatea cazurilor insa ti se va indica sa folosesti crema pentru dermatita, care amelioreaza si trateaza afectiunile pielii. Cu toate astea, poti preveni aparitia dermatitei prin odihna, stil de viata sanatos.


Taguri: frumusete, creme, tratamente