Cât de sigura este apa de la robinet?

: 14, 12, 2017    1585 vizite

Apa este un element vital ce nu trebuie sa lipseasca niciun moment din viata ta, ea intretine viaţa fiecărei celule vii din organismul nostru si este unul dintre elementele esentiale ale existenței umane.

Apa este un adevărat elixir ce aduce beneficii importante sanatatii, ajutandu-ne sa ne mentinem sanatosi si sa avem un echilibru corespunzator al fluidelor în organism, alungand starea de oboseala si asigurand o functionare normale a intestinelor.

Consumul de apa este cel mai sanatos mod de a te mentine în forma, iar sanatatea noastra depinde si de calitarea apei pe care o bem.

Din acest motiv interesul pentru o apa fără impurităţi este tot mai mare, iar o parte dintre oameni sunt indoielnici când vine vorba de calitatea apei de la robinet, cei mai multi preferand apa imbuteliata, fiind convinsi ca este cea mai sănătoasă, datorita verificarii în prealabil a acesteia. Clorul și nitrații sunt două dintre motivele pentru care o bună parte dintre consumatori s-au îndreptat către apa îmbuteliată.

Cu cât apa este mai pură cu atât mai bine îi va fi organismului nostru, iar de aici vine intrebarea:

,,Ce alegi între apa îmbuteliată și cea de la robinet si care este cea mai buna și care este mai periculoasă pentru sănătatea noastră?''

La aceasta intrebare cei mai multi ar afirma ca apa imbuteliata este alegerea cea mai buna pe care o pot lua în ceea ce priveste consumul de apa. Cu toate acestea, se pare ca ea nu reprezinta un răspuns corect.

Experții locali spun că apa potabilă este produsul alimentar cel mai controlat si ne recomanda contrariul la ceea ce se vehiculeaza, afirmand ca apa de la robinet este mult mai sanatoasa pentru organism fiind recomandata pentru consumul şi hidratarea zilnică datorită conţinutului de minerale, printre care şi magneziu, vital organismului nostru.

Deși apa din reţelele oraşelor se distribuie în stare potabilă, ea poate fi contaminată pe traseu cu elemente nesigure datorită stării necorespunzătoare a conductelor ce transporta apa.

O solutie eficiența pentru a avea o apa mereu potabila, curata si sigura în mod constant direct din reţelele de distribuţie sunt sistemele de filtrare.

Un filtru de apa elimina 99,9% dintre bacteriile si reziduurile periculoase regasite in apa de la robinet pe care o utilizati si care pot cauza grav sanatatii.

Filtrele elimina continutul de plumb, rugina, nisip, clor, bacaterii, viermi, paraziti, giardia, cryptosporidum si toate celelalte substante care sunt un pericul pentru organism.

Totodată se elimina mirosul precum si gustul de clor, pentru ca apa sa isi dobandeasca gustul nativ.


Taguri: