De ce sa faceti antrenamente xbody?

: 07, 11, 2018    10998 vizite

EMS (stimularea muschiului electric) este stimularea contractiei musculare utilizand impulsuri electrice – aceasta este antrenamentul xbody. Impulsurile sunt generate de un dispozitiv si sunt transmise prin electrozi pe piele direct deasupra muschilor care trebuie stimulati. Impulsurile determina muschii sa se contracte, astfel incat rezultatul este similar cu miscarea efectiva a muschilor. Antrenamentul in domeniul EMS poate fi utilizat pentru a conditiona si consolida muschii sanatosi, este cu adevarat antrenamentului secolului XXI. EMS sustine o masa musculara mai eficienta si un proces mai rapid de ardere a grasimilor, creand un corp in forma fara a exercita presiune asupra articulatiilor, de aceea poate fi utilizat si in scopuri de reabilitare.

Astazi se vorbeste mult despre antrenamentul asistat cu electrostimulare. Pun pariu ca multi ati auzit despre asta in ultimul timp, dar stiti cu adevarat despre ce este vorba? Iata cum functioneaza, pentru ce persoane este indicat acest tip de antrenament.

De cand si cum au aparut antrenamentele xbody?

Antrenamentul cu electrostimulare musculara nu este ceva nou, deoarece din anii '70 a fost introdus in programele de antrenament ale sportivilor olimpici rusi care aveau rezultate reusite, a fost folosit de sportivi de elita si de profesionistii din domeniul sportului ca o completare a programelor lor de antrenament avand ca si cauza supraincarcarea fizica sau ca mijloc de recuperare, intarire, reabilitare si activare neuromusculara a zonelor ranite.

Utilizarea acestuia este, de asemenea, obisnuita in protocoalele de recuperare a functiilor neuromotorii ale accidentelor rutiere sau ale bolilor neurodegenerative. Prin urmare, se aplica la persoanele in varsta cu lipsa de tonus muscular, pentru ameliorare si cazuri de distrofie musculara.

Lipsa fortei musculare si a tonusului, provoaca, printre altele, o postura proasta, dureri de spate astfel ca un suport muscular bun este esential pentru corectarea acestor efecte. De aceea, cu acest tip de antrenament  xbody,  masa musculara din spate este imbunatatita semnificativ, imbunatatind suportul vertebral.

Dupa imbracarea costumului, antrenorul este acolo pentru a explica modul in care se face instruirea, apoi se incepe calibrarea aparatului si fiecare dintre senzorii corespunzatori pentru fiecare grupe musculare.

Electrostimularea nu a fost o senzatie neplacuta, cu atat mai putin cu toate acestea, corpul meu lucra la nivel global si foarte intens. Dupa o prima parte din munca de rezistenta, ne-am dus la partea cardio.

Pentru a verifica eficienta acestui tip de antrenament si pentru a vedea cu exactitate ce este xbody si ce simte fiecare om in parte, trebuie incercat pe propriul corp. Intr-adevar, pana cand o incerci, nu ai aceleasi sentimente, care din exterior par ciudate.

Pentru cine este indicat xbody?

Acest tip de antrenament trebuie sa fie 100% adaptate la nevoile si obiectivele fiecarei persoane si adecvat un tip de antrenament pentru fiecare in parte. Acest lucru se face pentru a minimiza riscurile de impact. Este indicat pentru sportivi sau oameni care fac sport si acesta este un complement excelent pentru a imbunatati rapid, eficient si in conditii de siguranta, musculatura, scheletul corpului, coordonarea intramusculara, pentru a imbunatati tonusul, sistemul de coordonare si postura.


Taguri: sanatate, xbody, antrenament