Depresia, o boala din ce in ce mai comuna

: 01, 09, 2018    567 vizite

Depresia este o boala din ce in ce mai intalnita in societatea din ziua de astazi si afecteaza atata adultii cat si adolescentii. Depresia nu este un lucru minor deoarece daca nu e tratata corespunzator poate duce chiar si la moarte. Depresia poate aparea la orice om, indiferent de clasa sociala, venit, sex, este boala care te mananca pe dinauntru si iti consuma zilnic pofta de a trai si de a te bucura de tot ce este mai frumos in viata.

Poti sa ai un loc de munca pe care sa il iubesti, sa ai parte de cei mai buni oameni in jurul tau si sa lucrezi cu oameni pe care sa ii admiri, poti sa ai venituri colosale la care majoritatea oamenilor din Romania doar sa viseze, poti sa ai tipul de framilie pe care toti ar vrea sa il aiba, acest lucru nu te poate scapa de plasa mare care aduca zilnic zeci de oameni numita depresie.

Depresia poate sa apara si ca o componeta genetica, adica sunt oameni care se nasc sau mostenesc depresia ori sunt predispusi spre depresie toata viata, sau poate aparea din cauza unui eveniment care te-a marcat in ultimul timp.

Depresia este o boala care se poate trat sau care poate sa fie tinuta in frau, iar acest lucru poate sa il faca numai un specialist, de aceea este bine ca toti oamenii care sufera de aceasta boala sa ceara ajutor. Ea imbraca mai multe forme de la cele mai usoare pana la cele mai grave.

Un tip de depresie se numeste tulburare depresiva majora sau depresie majora, este acel tip de depresie care il impinge pe om sa isi faca rau singur, netratata la timp poate duce la sinucidere. Persoanele care sufera de acest tip de depresie au o stare de triste, de nesiguranta, de neapartenenta permanenta, fiindu-le foarte greu sa comunice cu persoanele din jur pana si cele mai minore subiecte.

Un alt tip de depresie se numeste tuburarea depresiva persistenta care se caracterizeaza prin stare de spirit redusa, iar persoanele care sufera de aceasta boala pot sa traisca cu ea foarte multi ani fara sa isi dea seama.

PMDD sau permenstrual dysphoric disorde, adica tulburarea dismorfica premenstruala, este acel tip de depresie intalnit la majoritatea femeilor cu o saptamana inainte de intrarea inĀ  perioada menstruala. PMDD poate duce la depresie majora daca femeile nu stiu cum sa manipuleze anumite sitauatii. In acea saptamana femeile devin foarte irascibile, fragile si sensibile, de aceea este bine ca cei din jurul lor sa aiba grija la comportamentul pe care il adopta.

Depresie indusa de medicamentatie sau de alcool este un tip de despresie indusa de consumarea anumitor medicamente care pot crea dependenta, de medicamente ilegale si de catre dependenta de alcool. Acest tip de despresie apare in momentul in care persoanele respective nu mai consuma aclool sau acele tipuri de medicamente. Este o depresie care se vindeca foarte greu si in timp indelungat.


Taguri: