Despre specialitatea medicala endocrinologie

: 05, 08, 2018    586 vizite

Endocrinologia este o specialitate medicala destul de complexa, care se ocupa in ceea mai mare parte de studiul glandelor endocrine si a hormonilor produsi de acestea. Endocrinologia este o specialitate medicala extrem de importante deoarece glandele endocrine au o influenta majora asupra bunei functionarii a multor organe din corp. Ca sa va faceti o idee, sistemul endocrin este cel care se ocupa de creterea si dezvoltarea organismului, mentinerea homeostazei, diferentierea sexuala si reproducerea. Daca simtiti ca prezentati anumite simptome ingrijoratoare, nu ezitati sa va faceti din timp o programare la aceasta specialitate medicala.

Cand este necesar sa va faceti o programare la endocrinologie?

Pe langa controlul de rutina pe care trebuie sa il faceti la spacialitatea endocrinologie, exista de asemenea si anumite simptome pe care nu trebuie sa le ignorati si sa va faceti de graba un control daca vedeti ca acestea persista. Cand este cazul sa va faceti acest control?

Un astfel de simptom poate sa fie chiar insomnia sau palpitale si transpiratiile profuze.

Un alt simptom caruia trebuie sa ii acordati atentie este oboseala, somnolenta diurna, constipatia si raguseala.

endocrinologie

In cazul femeilor, durerea la nivelul sanilor poate reprezenta un alt simptom. De asemenea, aici se pot include si tulburarile ciclului menstrual fara o causa organica ginecologica.

Dupa cum puteti vedea simptomele sunt extrem de variate si pot aparea in diverse zone ale corpului. Daca un simptom persista pentru prea mult timp este un indicator clar ca este nevoie sa va faceti un control.

Cat de des apar bolile endocrinologice?

Conform statisticilor bolile endocrinologice apar cu o frecventa foarte mare. Unele dintre acestea neputand fi depistate fara un control amanuntit. Una dintre cele mai des intalnite boli de acest gen este cea legata de glanda tiroida. O alta boala foarte des intalnita este cea legata de hipofiza si, de asemenea, cea legata de pancreas si suprarenalele. Majoritatea bolilor de acest gen pot fi depistate doar in urma unor analize de laborator.

Clinica Medicala Romgermed dispune si de un cabinet de endocrinologie in cadrul caruia veti putea fi consultat de cei mai buni medici din domeniu Indiferent ca aveti nevoie de un consult de rutina sau prezentati anumite simptome, cabinetul de endocrinologie al Clinicii Romgermed va sta intotdeauna la dispozitie.

Daca aveti nevoie de o programare pentru un consult de endocrinologie puteti suna chiar acum, iar un operator va va trimite la cei mai buni medici. Echiapa Romgermed este formata doar din cei mai pregatiti oamenii din domeniu, astfel ca veti stii ca atunci cand apelati la acestia puteti sa va lasati in grija acestora.


Taguri: endocrinologie, cabinet endocrinologie, clinica endocrinologie, clinica endocrinologie bucuresti, consultatie endocrinologie