Cand este un restaurant pregatit pentru livrari la domiciliu

Articol trimis de Vasile Alexandru

Cateringul este o afacere in crestere in industria restaurantelor, pe masura ce brandurile cauta noi canale de venituri intr-un mediu concurential intens. Iar in calitate de consumatori, acestia cer comoditate in mediul in care traiesc, muncesc sau se joaca. Totusi, a extinde restaurantul este o premisa ce necesita mai mult personal, munca suplimentara si feluri de mancare adaptate. Specialistii impartasesc consideratiile de top pentru oricine cauta sa creasca dincolo de cei patru pereti ai unui restaurant.

Exista afaceri pentru care cateringul reprezinta 90 la suta din activitatea lor sau livrari la domiciliu iasi chinezesc. In acest caz, locatia poate fi literalmente oriunde, chiar daca nu exista nici apa sau puncte de vanzare. In cazul in care doresti ca meniul tau sa fie luat in considerare si la evenimente importante, lacatia poate face diferenta. Este important sa se identifice locuri de pe piata si sa incercati sa ajungeti pe lista lor preferata. Acesta este un prim pas important.

Exista o varietate de optiuni de catering, inclusiv preluare, livrare, rulote alimentare si servicii complete. Specialistii spun ca si parteneriatele cu terte parti sunt in crestere si ar trebui sa fie luate in considerare. Acesti terti pot fi companii tech prietenoase si concentrate pe acest format si care indeplinesc unele cerinte de catering.


Cum sa devii un furnizor de alimente

Daca doriti sa intrati in catering, exista unele lucruri care trebuie avute in vedere, inclusiv a sti ca nu este intotdeauna un joc corect. Nu orice concurent va urma regulile. Totusi, in functie de oras sau stat, o firma de catering legitima va avea urmatoarele acte indeplinite: licenta in sectorul alimentar cu amanuntul, licenta de transport de catering pentru ora, autorizatie de functionare de la stat, licenta pentru livrare de bauturi alcoolice la evenimente speciale, inspectie sanitara, acoperire de asigurare.

Alimente
Punctul de referinta al oricarui restaurant este, desigur, hrana. Cateringul a primit o lovitura durereasa in timpul anilor optzeci, cand folosea alimente ieftine, in stil bufet, preparate in conditii precare. Dar acest lucru s-a schimbat. Clientii doresc tot ceea ce pot obtine de la un restaurant. Daca esti managerul unui restaurant, va trebui sa te asiguri ca mancarea ta este potrivita pentru catering. In cazul in care se poate, poti scoate sau adauga unele elemente pentru ca felul vizat sa fie potrivit si pentru livrare la domiciliu. Dezvolta meniul astfel incat sa te asiguri ca poti lucra cu el. Pentru a ajuta la definirea costurilor produselor alimentare, urmareste tarifele alimentelor din ianuarie pana in decembrie si propune pretul de varf pentru a fi sigur ca poti acoperi cheltuielile cu materia prima.

Etichetat cu:
Postat în Mancare si Bauturi

Lasă un răspuns