Cum am vizitat pentru prima oara o trattoria in Bucuresti

Impropriu spus am vizitat. Nu am intrat intr-o trattoria din zona Universitate pentru a face o vizita ca la un muzeu. Pentru prima oara am intrat pentru ca a fost popasul gastronomic fix in calea dorintei mele de a lua pranzul in oras. Si foamea a fost mixata cu curiozitatea de a intalni un astfel de local trattoria in Bucuresti.

Ce reprezinta un restaurant trattoria?

Incep partea de documentare. Intrand in trattoria din zona Universitate, am comandat dintr-un meniu pe care mai aveam putin si-l devoram la cat de bine aratau pozele produselor. Dupa care, asteptand sosirea comenzii m-am documentat un pic pe Internet despre ce reprezinta un restaurant tratoria.
Am descoperit faptul ca o trattoria este un local intermediar intre un ristorante si osteria. Daca ristorante este ceea ce credeam, un local cu meniu variat unde servirea este asigurata de personal de inalta clasa, osteria reprezinta un local specific peninsulei italice unde se poate manca pe fuga si se poate bea un pahar de vin la carafa. Asemanarea cu locarurile din locurile noastre care au ca si principal fel meniul zilei nu cred ca este fortata pentru osteria. Prin urmare, un restaurant tratoria este undeva la mijloc, un loc in care exista un meniu, nu foarte variat dar foarte bine gatit, in care atmosfera este una destinsa si prietenoasa, in care dialogul cu cei care gatesc nu este un eveniment rar.
Toate acestea le-am regasit si in trattoria Bucuresti in care am servit un pranz pe masura poftei pe care o aveam si care m-a facut sa inteleg ca bucataria italiana nu este una neaparat simpla. Este o bucatarie in care necesarul caloric este satisfacut cu un minim de produse astfel incat alaturi de un pahar de vin alb viata pare apoi mai relaxanta.

Etichetat cu: , ,
Postat în Mancare si Bauturi

Lasă un răspuns