Cum pot folosi Bitcoin

Pentru ca nu la toate magazinele din colt se poate plati cu Bitcoin, multi oameni considera ca aceasta moneda digitala este buna doar pentru a fi pastrata ca un depozit si apoi, dupa ce ii creste valoarea, sa fie schimbata inapoi in lei si astfel sa se obtina castiguri semnificative.

Realitatea ne arata insa ca exista si multe alte posibilitati de a folosi bitcoinii.

Pastrarea bitcoinilor cateva luni pentru a le creste valoarea si pentru a obtine astfel profit de pe urma lor nu este o noutate, foarte multi inca fac acest lucru si se pare ca poate fi o metoda buna de a castiga ceva banuti. Dincolo de asta insa, nu trebuie sa uitam faptul ca Bitcoin este o moneda care nu are un curs foarte stabil (lucru pe care il intalnim de altfel la mai multe valute fiat), si ca in definitiv este o investitie ca oricare alta.

Riscurile sunt asadar cele aferente oricarei investitii: poti castiga sau poti pierde.

O alta posibilitate de a utiliza bitcoini este aceea de a cumpara din diverse magazine online din intrega lume produsele de care ai nevoie. Numarul comerciantilor acceptanti nu este foarte mare, insa este in continua crestere.

Oricum, mari corporatii din strainatate accepta deja Bitcoin, pe lista acestora regasindu-se Dell, Microsoft, Overstock si altele.

Daca nu gasesti magazinul online acceptant de bitcoini care sa ofere produsul dorit, atunci poti transforma bitcoinii in carduri cadou, acele gift cards ce pot fi folosite apoi in magazinele clasice. Pe Gyft.com poti plati cu moneda electronica si, in plus, poti obtine si discounturi.

Alibababa.com, marele magazin din China nu are implementat acest sistem de plata, insa o parte dintre furnizorii de acolo da. Daca decizi sa comanzi de la ei, verifica intai daca au aceasta facilitate. Vei fi surprins cate oferte vei gasi.

Tot mai multi oameni aleg sa trimita astazi bani rudelor si prietenilor de peste hotare bani in monede Bitcoin. Stim cu totii ca poate fi dificil sau costisitor sa trimiti din strainatate bani acasa.

Trebuie sa mergi fie la banca fie la un operator de astfel de transferuri, sa platesti comisioane – care uneori sunt ridicol de mari – si sa trimiti sume mai mici sau mai mari de bani unor oameni care, la randul lor, trebuie sa faca cel putin un drum pentru a lua banii.
Daca doresti, poti chiar dona bitocini catre o cauza nobila. Multe fundatii si asociatii caritabile din lume accepta donatii in Bitcoin.

Indiferent care este felul in care alegeti sa folositi aceste monede, pentru a cumpara bitcoin sau a vinde trebuie alese si folosite site-uri de incredere. Un Bitcoin exchange este locul ideal, pentru ca tranzactia se face intre platforma si utilizator, simplu si rapid.

Etichetat cu:
Postat în Afaceri Online

Lasă un răspuns